StoryEditorOCM
Domaći nogometOdlikaš i šampion

Zet za pet! Protiv Hajduka igra student s prosjekom 5,0 i prvak države u matematici, ubojica stereotipa o nogometašima

Piše Frane Vulas
16. veljače 2024. - 17:17

Veznjak Hajdukovog subotnjeg protivnika Rudeša Vanja Vukmanović razbio je valjda sve negativne stereotipove o nogometašima. Mladi 19-godišnji nogometaš zagrebačkog kluba bio je kao srednjoškolac u MIOC-u državni prvak u matematici, a ove godine na zagrebačkom FER-u ima savršeni prosjek 5,0! Ima Vukmanović veći prosjek ocjena, nego njegova momčad dosad ove sezone osvojenih bodova (4).

Šalu na stranu, ali zaista ako Zagrepčane ne ide na travnjaku, pri čemu se mora priznati da nisu imali ni sreće, Vukmanovića zato ide kada je u pitanju knjiga. Ove sezone Vukmanović ima ukupno 20 nastupa za Rudeš, jedan u kupu, i 19 u SuperSport HNL-u. Igrao je u prvih 11 u porazu kod Varaždinu u prošlom kolu. Očekuje se stoga i u subotu u sastavu momčadi trenera Davora Mladine.

image
Damir Krajač/Cropix

Bez obzira na to što je nogometni profesionalac, što igra SuperSport HNL, što stalno ide na gostovanja, trenira, odrađuje pripreme, fakultetske obveze stigne odraditi i to na nevjerojatan način. Vukmanović je MIOC završio s prosjekom 5,0, a isti tempo drži i na prvoj godini Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

- Gurat ću i nogomet i fakultet koliko god mogu, ali ako dođe do situacije da to više nije održivo, nogomet je ipak prioritet – izjavio je svojedobno Vukmanović za Sportske novosti.

A mogu biti Zagrepčani i jako opasni na terenu, neka bodovni saldo nikoga ne zavarava. Nismo zaboravili koliko je Rudeš u prethodnom susretu namučio ‘bijele‘ (1:0 za Hajduk), kada je u zadnjim minutama na Poljudu u nekoliko navrata visio u zraku izjednačujući gol. Rudeš i Hajduk igrat će u subotu u 17.10 sati na travnjaku stadiona u Kranjčevićevoj (prijenos MaxSport 1).

image
Marko Todorov/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:29