StoryEditorOCM
Domaći nogometmrvice za oporbu

Zajec već donio prvu veliku odluku, ona otkriva na koji način će vladati Dinamom

Piše Davorin Olivari/SN
10. ožujka 2024. - 17:31

Pobjedom Velimira Zajeca dolazi do totalnog reseta Dinama kad se radi o upravljačkoj i organizacijskoj strukturi. Starta novo razdoblje plavog kluba, stari način vladanja pospremljen je u povijest.

Već u nedjelju je, osim što je izabran za prvog čovjeka, došlo do još jedne bitne promjene, Zeko je izabrao potpuno novi Izvršni odbor, oporba će imati samo dva člana, pa je sasvim jasno da će njihov utjecaj biti minimalan. Već je u nedjelju, odmah nakon velikog trijumfa, Zajec najavio da neće dirati kvalitetne ljude iz radne zajednice koji će u miru moći nastaviti svoj posao, pišu Sportske novosti.

image
Damir Krajac/Cropix

Međutim, sad su sve oči uprte u klupsku Upravu koju čine predsjednica Vlatka Peras, Darko Podnar i Danijel Tomačić.

Uprava prema Statutu ima između tri i pet članova, a imenuje ju Izvršni odbor u kojem Zajec ima uvjerljivu većinu i čak jedanaest od trinaest ljudi, pa jest sasvim normalno kako će sa svojim suradnicima kreirati njen sastav. Međutim, Uprava ima ugovore do 2027. godine, pa se logično može zaključiti da bi moglo doći do pregovora oko mogućih raskida, otpremnine i svega povezanih s time.

Kreće novi Dinamo

Teško je sada oko toga špekulirati, ali nameće se samo po sebi da ova Uprava ne može dugo izdržati. Jer s njenim ostankom moglo bi doći do svojevrsnog dvovlašća, a to svakako ne bi bilo dobro za maksimirsko društvo. Zato je za očekivati da će Uprava u ovom sastavu, ako ne odmah, uskoro biti bivša.

Ono što je dosta jasno, nova vlast u plavom klubu će vrlo brzo izabrati sportskog direktora, jer je to ovoga trenutka prioritet. Bivša vlast izbjegavala je imenovati sportskog direktora. Uglavnom, nova vlast u plavom klubu bit će stabilna, ima veliku podršku medija i navijača.

Naravno, mnogo toga će u budućnosti zavisiti od rezultata maksimirskog društva, već ove sezone kad je veliki prioritet osvojiti nacionalno prvenstvo. Sasvim je jasno da rezultati donose novac, koji je bitan s obzirom na godišnji budžet maksimirskog kluba. Recimo, Konferencijska liga ne donosi neku svotu koja bi bila zadovoljavajuća za Dinamo, no zato igranje u Ligi prvaka donosi ogromnu zaradu. I to je svakako cilj Modrih.

Kad se pak radi o modrom nogometnom puku, on je dosanjao svoj san, dobio je ono što je tražio, ono što su najžešći navijači Modrih tražili godinama. Kreće neki novi Dinamo, po njihovom ukusu. Svi oni koji vole plavu boju imaju ogromnu želju da bude uspješan, da i dalje bude perjanica hrvatskog klupskog nogometa. Sve su oči sad uprte u Grčku, na uzvratnu utakmicu Dinama i PAOK-a. Bilo bi krasno da s novim predsjednikom Zajecom na uzvratu u Solunu Modri uhvate četvrtfinale Konferencijske lige. Bio bi to najljepši početak jedne nove priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:11