StoryEditorOCM
Domaći nogometNastavak niza

Rijeka pregazila Lokomotivu i upisala već petu pobjedu u nizu, pobjegla Hajduku pet bodova

Piše Hina
17. veljače 2024. - 18:11

U susretu 23. kola HNL-a nogometaši Rijeke su upisali novu pobjedu te su se učvrstili na samom vrhu ljestvice, ovaj put su na svojoj Rujevici svladali Lokomotivu s 4-0 (2-0).

Uvodna dva pogotka na utakmici postigao je Bruno Bogojević koji je suparničku mrežu tresao u devetoj i 31. minuti. Na 3-0 je odličnim udarcem povećao Veldin Hodža u 86. minuti, dok je sve zaključeno golom Alena Grgića u 90. minuti.

Rijeka je tako upisala petu prvenstvenu pobjedu u nizu, dok je Lokomotiva izgubila ligašku utakmicu po prvi puta nakon kraja studenoga kada je poražena od Slaven Belupa.

Od samog početka Rijeka je jako pritisnula Lokomotivu te nije dugo trebalo za početak stvaranja dobrih prilika u gostujućem šesnaestercu. U osmoj minuti je pokušao Pjaca, a samo minutu kasnije Rijeka je povela. Poslije asistencije Pjace strijelac je bio Bogojević.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Nakon pogotka se situacija na travnjaku nije promijenila. Silovito je Rijeka i dalje napadala pa je u 23. minuti zaprijetio Fruk volejom koji nije pronašao cilj, ali se zato gostujuća mreža opet zatresla u 31. minuti. Drugi puta strijelac je bio Bogojević.

Mogla je Rijeka do odmora imati i tri pogotka prednosti, ali gostujućeg golmana nisu uspjeli svladati Fruk i Pašalić.

Zadovoljna Rijeka u drugom poluvremenu je smirila intenzitet igre. Lokomotiva je i dalje bila nemoćna, a jedinu pravu šansu stvorio je domaćin kada je u 66. minuti Pjaca bio neprecizan. Mirno je bilo sve do 86. minute kada je ponovno Rujevica eksplodirala. Sjajno je s 25 metara potegnuo Hodža i pogodio za 3-0. Za sam kraj odlične predstave Grgić je u 90. postigao gol za konačnih 4-0.

Rijeka trenutačno ima pet bodova više od drugoplasiranog Hajduka, ali i odigranu utakmicu više. Od 17.10 sati Hajduk igra na gostovanju kod Rudeša u Kranjčevićevoj.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 15 sati igraju Osijek i Gorica, dok u 17.10 sati na maksimirskom stadionu u Zagrebu počinje posljednji dvoboj kola između Dinama i Varaždina.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:15