StoryEditorOCM
Domaći nogometiskusni veznjak

On će biti jedna od najvećih prijetnji Hajduku: ‘Znamo što nas čeka na Poljudu, ali dolazimo po pobjedu‘

Piše Predrag Jurišić/SN
16. ožujka 2024. - 08:45

Ljetos je Robert Mudražija (26) došao iz Slavena Belupa u Lokomotivu, bio je najavljivan kao pojačanje, no iskusni je vezni igrač već na prvenstvenom startu doživio težu ozljedu. Podsjetimo, na utakmici protiv Istre u Kranjčevićevoj nezgodno je pao na rame i već u 15. minuti bio je zamijenjen - pišu Sportske novosti.

Morao je pauzirati gotovo dva mjeseca, bio je to veliki hendikep za Lokose, a težinu ozljede ramena ponajbolje je tada ocrtala rečenica jednog liječnika:

- Da je rukometaš, bila bi mu upitna karijera...

Srećom, nije rukometaš, pa se Mudražija nakon uspješnog oporavka vratio na travnjak. I ovoga je proljeća postao jedan od ključnih igrača Lokomotive...

- Imao sam taj peh s ozljedom po dolasku na Kajzericu i trebalo mi je dosta vremena da se vratim. Najprije u natjecateljski ritam, potom i u igračku formu, to su dvije posve različite stvari. Ona me nesretna ozljeda apsolutno izbacila i iz natjecateljskog ritma i iz forme, jesenas sam se tražio, a nadam se da sam se sad, u drugom dijelu prvenstva, “zalaufao” i da ću igrati sve bolje. Prvi put u karijeri i statistika je uz mene, na 22 utakmice ove sezone u prvenstvu i Kupu postigao sam pet pogodaka i imao sam pet asistencija, stoga moram biti zadovoljan vlastitim učinkom. Ali, najveće zasluge za moje dobre igre i statistiku pripadaju momčadi - kad momčad dobro igra, onda i pojedinci iskoče.

Melnjak i ja znamo što je bilo

U kakvom ozračju odlazite u Split na subotnji dvoboj s Hajdukom?

- Raspoloženje je stvarno odlično, u svlačionici, na terenu, ali i izvan njega. Naša je momčad pravi spoj mladosti i iskustva i sve funkcionira gotovo savršeno, družimo se i izvan kluba, prepuni smo pozitive i zajedništvo je naša velika snaga. Goleme zasluge za naše uspjehe ima trener Silvijo Čabraja, izvrsno je sve posložio, radi stvarno odličan posao. A ovi dobri rezultati stvaraju i dobro raspoloženje, radosni smo i puni samopouzdanja uoči derbija na Poljudu. Već sam dobio niz poruka potpore i svi u svlačionici jedva čekamo utakmicu.

Kakvu Lokomotivu možemo očekivati u Splitu?

- Nadam se odličnu i - opasnu! Znamo što nas čeka, Hajduk je uvijek težak suparnik, ali te su nam utakmice uvijek posebno drage, meni pogotovo. Pokušat ćemo igrati onako kako najbolje znamo, dakle, što brže doći do suparničkih vrata. U tome smo najjači, u toj našoj okomitoj igri, logično je da ćemo to pokušati prakticirati i u Splitu.

Jesenas ste na Poljudu bili minimalno poraženi, a bili ste i nezadovoljni suđenjem. Prijeporan je bio start Melnjaka na vama u 16-ercu, tražili ste kazneni udarac, nije vam bio dosuđen...

- Da, bilo je dosta polemika oko te situacije. U jednom duelu Melnjak me gurnuo, odmah je na terenu priznao da je bilo kontakta, rekao je “dirao sam ga, ali to je jedva čekao da iznudi kazneni udarac”! Međutim, sudac ništa nije vidio, a ni jedna kamera nije uspjela snimiti taj trenutak, pa je izostala i reakcija iz VAR sobe. Uglavnom, to je daleko iza nas, Melnjak i ja znamo što je bilo, nadam se da u subotu suđenje neće biti u prvom planu, nego da će se poslije utakmice govoriti o odličnom nogometu.

image
Vlado Kos/Cropix

Na domaćim utakmicama imate i “privatne” navijače, desetak prijatelja stalno vas bodri sa zapadne tribine. Hoće li doći i u Split?

- Teško, jako teško. Možda dođe jedan, sad je na odmoru u Sutivanu na Braču...

Strahovito motivirani za Europu

Uoči završnice sezone u igri ste za plasman u Europu i kroz prvenstvo i kroz Kup. Pomalo i neočekivano, budući da ste u drugom dijelu prvenstva ostali bez čak četvorice igrača (Živković, Milićević, Bubanja i Tuci). Kako objašnjavate spoznaju da je momčad po imenima slabija, a rezultati su bolji nego jesenas?

- To je dokaz odličnog rada i kvalitete u svlačionici, igrači koji su jesenas bili u drugom planu, iskoristili su priliku i pokazali svoju klasu. Pogledajte samo iskusnog Čopa, već je postigao sedam pogodaka u drugom dijelu sezone i prestigao je Tucija, koji je jesenas šest puta bio strijelac. Nadalje, strahovito smo motivirani u toj utrci za plasman u Europu, ovi nam dobri rezultati daju i dodatni vjetar u leđa i želimo ostvariti taj cilj. Sve nam je ovo nagrada za uloženi trud tijekom cijele sezone, sad ubiremo plodove napornog, ali očito kvalitetnog rada.

Slatke brige

Osim što se borite za Europu, u poziciji ste i da utječete na ishod bitke za naslov?

- U toj je poziciji svatko tko će do kraja igrati protiv Rijeke, Dinama i Hajduka, pa tako i mi. Ali, ne razmišljamo na taj način, njihove su brige oko naslova, a mi imamo svoje slatke brige u borbi za Europu. I mislit ćemo samo na sebe, drugi nas ne zanimaju. Želimo izboriti plasman u Europu, svejedno je hoće li to biti u prvenstvu ili u Kupu.

Za osvajanje četvrtoga mjesta u HNL-u trebat će vam bodovi s Poljuda?

- Naravno! Idemo po pobjedu, imamo dovoljno jake adute za utemeljeni optimizam i vjeru u uspjeh - smatra Mudražija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:04