StoryEditorOCM
Domaći nogometopet kazna

Novi incident: S Opus Arene zaorila se ustaška budnica, policija snimila o kome se radi?

Piše frane vulas
12. listopada 2023. - 22:54

Poraz od Turske nije jedini doživljen u Osijeku. Hrvatskom nogometnom savezu prijeti još jedna kazna UEFA-e zbog novog incidenta u režiji pojedinih ‘navijača‘.

U jednom trenutku susreta kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Turske na Opus Areni moglo se čuti kako manja skupina domaćih navijača pjeva ustašku budnicu, čuli su se stihovi ‘ustaški se barjak vije‘. Riječ je o manjoj grupici navijača, navodno iz Vinkovaca, ali njihov ispad nije prošao nezamijećeno. Uz to je na tribinama zapaljeno i nekoliko baklji.

Nakon velike drame zbog ustaške zastave koje se pojavila na stadionu na Rujevici tijekom rujanskog susreta s Latvijom i pravne borbe koja je uslijedila, lobiranje kod UEFA-e te teško izborene pobjede, slijedi nova velika slična utakmica. Tada je HNS-u uz novčanu izrečena i uvjetna kazna zatvaranja dijela tribina (sektora s najmanje tisuću gledatelja) na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici pod okriljem UEFA-e. Taj susret je okršaj s Armenijom u studenome u Zagrebu, posljednji domaći u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Počinitelji su navodno snimljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:39