StoryEditorOCM
Domaći nogomettotalno drukčiji

Nevjerojatno, Hajdukov protivnik više od četiri mjeseca nije zabio u HNL-u, a igrao od zore do ponoći!

Piše Frane Vulas
16. veljače 2024. - 12:05

Slogan Rudeša ‘totalno drukčiji od drugih‘, kao stara pjesma ‘Vještica‘, zaista na najbolji način opisuje ovosezonskog fenjeraša SuperSport HNL-a. Hajdukov subotnji protivnik u 22 dosadašnja kola još nije slavio, ali drži i još jedan apsurdan ovosezonski rekord lige. Rudeš nije zabio već 12 ligaških utakmica u nizu odnosno čak 139 dana!

Više od četiri mjeseca prošlo je od zadnjeg ligaškog gola Rudeša. Posljednji pogodak u prvenstvu zagrebački sastav zabio je još tamo 1. listopada prošle godine Rijeci (1:2). Od tada u čak 18 sati ligaškog nogometa Rudeš nije uspio pronaći put do protivničke mreže! Plastično, okvirno od zore do ponoći bili su igrači Rudeša na terenu, a nisu uspjeli postići gol. Zabili su na kup utakmici sa Slaven Belupom, čak su i upisali pobjedu (3:1), ali u prvenstvu već mjesecima vlada suša.

image
Željko Puhovski/Cropix

Posljednji gol zabio je Rudeš dok je još trener Hajduka bio Ivan Leko, dapače ‘bijeli‘ su tog istog dana na Poljudu u derbiju svladali Dinamo. Rudeš je posljednji ligaški zgoditak zabio dok je formalno Marko Livaja još bio dio reprezentacije Hrvatske (prije nego što se trajno oprostio), dok je još uvijek friški trener Rudeša bio Toni Golem koji je malo ranije zamijenio Roberta Prosinečkog (sada momčad vodi Davor Mladina)... Štošta se od tada promijenilo.

Između dva gola Rudeša u prvenstvu, vaterpolisti Hrvatske odigrat će europsko i svjetsko prvenstvo. U vrijeme kada je Rudeš zabio zadnji ligaški pogodak u HNL-u, kupci još nisu htjeli kupovati mandarine zbog toga što je bilo previše vruće, Hamas tada još nije napao Izraelce u pojasu Gaze...

Hajduk je gost Rudeša u Zagrebu (stadion u Kranjčevićevoj) u subotu u 17.10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:14