StoryEditorOCM
Domaći nogometdevet minuta

Na odlasku je iz kluba, navijači Hajduka bi ga rado vidjeli na Poljudu, ali taj scenarij ipak nije realan, evo zašto

Piše Frane Vulas
26. prosinca 2023. - 22:13

Toma Bašić na odlasku je iz talijanskog Lazija. Prema pisanju tamošnjih medija 27-godišnji bivši veznjak Hajduka nije u planovima trenera Maurizija Sarrija i očekuje se kako će ove zime promijeniti sredinu.

Samo devet minuta odigrao je Bašić za Lazio ove sezone, u talijanskom kupu. Jaka je konurencija u rimskom klubu, ali očigledno je i da trener na njega ozbiljnije ne računa. Navijači Hajduka bi voljeli vidjeti ponovno na Poljudu. U proteklim prijelaznim rokovima spominjala se već mogućnost njegovog povratka, ali to nije bilo realno, baš kao što se čini da nije ni sada.

Bašić ima još dvije i pol godine ugovora s talijanskim velikanom gdje vjerojatno zarađuje novac kakav teško može dobiti u SuperSport HNL-u. Hajduk ima ograničene financijske mogućnosti. U godinama je Bašić kada se i nije lako odlučiti na povratak u Hrvatsku, najboljim igračkim godinama, kada igrači u pravilu traže novi europski izazov. Još prije dvije i pol godine Lazio je za njega Bordeauxu platio čak sedam milijuna eura odštete.

Ono što je također važno, objektivno Hajduku su trenutno važnija pojačanja na nekim drugim pozicijama u momčadi, recimo na krilima, na poziciji lijevog bočnog... Daleko od toga da ne bi gotovo svi voljeli Tomu ponovno vidjeti u bijelom dresu i da ne bi bio veliko pojačanje, pogotovo s njegovim snažnim dalekometnim udarcem i lucidnošću. No, ove zime vjerojatno to baš i nije realno.

S obzirom da je ugovorom vezan za Lazio sve do ljeta 2026. godine, teško će Lazio ove zime pustiti negdje tako potentnog igrača bez odštete. A i ako ode na posudbu, teško će ga pustiti bez da novi klub pokrije njegova primanja.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:51