StoryEditorOCM
Domaći nogometmaestralno

Modrić ocjenom ušao u povijest. Ovo nije postigao nijedan igrač u ligama Petice u zadnjih devet godina

Piše Sport SD
10. ožujka 2024. - 22:10

Luka Modrić je još jednom odigrao sjajnu utakmicu. Španjolski novinari složni su da je on bio jedan od najboljih igrača Reala u pobjedi protiv Celte (4:0), a Marca ga je ocijenila visokom osmicom. Samo je Antonio Rüdiger dobio veću ocjenu (8,5).

‘Čudno je reći da se Modrić nalazi pred novom prilikom, ali tako funkcionira nogomet. Od prve minute je pokretao napade Reala, a svoju klasu pokazuje i jednim dodirom petom na vlastitoj polovici terena pod pritiskom‘, pišu novinari Marce i dodaju:

‘Talent Luke Modrića je neiscrpan. Dva kornera koja je Hrvat izveo pronašla su najbolju moguću metu, Antonija Rüdigera, koji je bio koban za Celtu usprkos tome što nije postigao gol. Guaita je spriječio oba snažna udarca Nijemca, ali prvog je zakucao Vinicius, a drugoj je sam Guaita nehotice gurnuo u mrežu nakon što je udario u gredu. To je bio početak visoke pobjede protiv Celte.‘

Po Sofascore Modrić je bio najbolji igrač utakmice te dobio jako visoku ocjenu 9,7 i s njom ušao u povijest ove stranice koja isporučuje statističke podatke za svaku utakmicu. Naime, od 2015./16., od kada Sofascore ima podatke za pet najjačih europskih liga niti jedan nogometaš nije imao ocjenu veću od 9,5, a da nije postigao gol ni upisao asistenciju na toj utakmici. Sada je to napravio Modrić, prenose Sportske novosti.

Kreirao je Modrić dvije velike prilike, imao 86 točnih dodavanja od 91 pokušanih, presjekao šest protivničkih dodavanja, imao četiri oduzete lopte te osvojio sedam od osam duela. Kako bi se ono reklo - bio ga je pun teren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:38