StoryEditorOCM
Domaći nogometnije često

Osijek ‘zacementirao‘ Rudeš na začelje, susret na Opus Areni kasnio zbog nesvakidašnjeg razloga

Piše HINA
27. siječnja 2024. - 17:52

Prvu utakmicu u nastavku sezone odigrali su nogometaši Osijeka i Rudeša, a Osječani su taj međusobni ogled 20. kola HNL-a pred svojim navijačima dobili s 2-0 (2-0).

Oba pogotka Osijek je postigao u prvom poluvremenu. Prvi gol dao je Kristijan Lovrić u 14. minuti, dok je u 26. Ramon Mierez, uz pomoć gostujućeg igrača Matea Pavlovića, bio strijelac za 2-0.

Od samog početka Osječani su nasrnuli na slabog suparnika, a prvi je veliku šansu imao mladi i nadareni domaći igrač Prekodravac u sedmoj minuti, ali je loše reagirao u samoj završnici akcije. Brzo nakon toga Osijek je ipak poveo. Nakon kornera lopta je došla do druge vratnice, do Lovrića, koji je pronašao put do suparničke mreže za 1-0 Osijeka.

Nakon pogotka nije ni malo zaustavljena dominacija domaćina koji su napadali u valovima, a u 26. minuti vodstvo je podebljano. Pomalo sretno, ali i spretno, Argentinac Mierez je pogodio za 2-0, s tim da je lopta pogodila gostujućeg igrača Pavlovića i otišla u mrežu.

Mogao je Osijek do odmora imati i osjetnije vodstvo, a jedina prava šansa Rudeša dogodila se u 33. minuti. Ovozimsko pojačanje Rudeša Ante Ćorić, nekada veliki talent hrvatskog nogometa i igrač Dinama, bio je u prilici, ali je njegov solidan pokušaj zaustavio domaći vratar Malenica.

Drugo poluvrijeme otvoreno je šansom Rudeša, zaprijetio je Jan Doležal koji se također ove zime vratio u klub sa zapada Zagreba, a u 51. minuti uzvratio je Čokaj, igrač koji je u ovom prijelaznom roku došao u Osijek. Glavom je pucao, ali je lopta prošla pored vratnice.

Ukupno gledano u drugih 45 minuta Rudeš je bio mnogo ravnopravniji svom domaćinu. Kreirali su gosti nekoliko dobrih prilika, ali ipak nisu uspjeli unijeti neizvjesnost u ovaj susret te su izgubili već šesnaesti put u svojoj povratničkoj sezoni. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji te ima čak 14 bodova manje od pretposljednje Istre 1961.

Osijek je ostao na četvrtom mjestu te ima 30 bodova. Tri više od pete Gorice, a četiri manje od Dinama koji je na trećoj poziciji. Nadodajmo kako je početak utakmice kasnio šest minuta, čini se zbog problema sa sudačkom opremom za komunikaciju. Glavni sudac Menelaos Antoniou imao je tehničkih problema sa svojom opremom. U pomoć mu je uskočio četvrti sudac Igor Pajač te je utakmica nakon sedam minuta kašnjenja napokon mogla početi.

U nastavku subote dvoboj ovog kola odigrat će u Puli Istra 1961 i Dinamo od 17.10 sati. U nedjelju će se odigrati posljednje dvije utakmice 20. kola. Od 15 sati igraju Gorica i Lokomotiva, dok je u 17.45 sati na rasporedu derbi na Poljudu Hajduka i Rijeke.

image
Ivan Peric/Cropix
image
Ivan Peric/Cropix
image
Ivan Peric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:52