StoryEditorOCM
Domaći nogometEuropski izazov

Liga prvaka opet je u Omišu! Šaroliko društvo na Ribnjaku: stižu trofejni Portugalci, Ukrajinci i Kazahstanci

Piše Ivan Renić
24. listopada 2023. - 14:19

Liga prvaka, opet u Omišu! Na ulazu u grad dočekat će vas plakati na kojima dominiraju Olmissumove boje zelena i plava. Sve je spremno za Glavnu rundu Lige prvaka u kojoj će Omišani na Ribnjaku ugostiti portugalski Sporting, kazahstanski Ayat, te ukrajinski HIT. Srijeda, četvrtak i subota, termini su utakmica, a prve tri ekipe izborit će plasman u Elitnu rundu. Na Ribnjaku je upriličena konferencija za medije na kojoj su nazočili predstavnici svih klubova. Termin im je „poremetio” Hajduk sa svojim predstavljanjem trenera, no ispratili smo i što se događa u Omišu.

Frane Despotović novi je čovjek na klupi Olmissuma koji je u ruke dobio i novu momčad. Puno je odlazaka i dolazaka u redovima Zeleno-plavih, no za Despotovića dileme nema. Cilj je jasan.

- Ovo je jaka skupina, ali znamo svoje mjesto. Učinit ćemo sve da prođemo dalje. Imam iskustva u Ligi prvaka i to će nam pomoći. Ima ga i Olmissum, dvaput su prošli dalje u Elitnu rundu. To će nam svima biti jako korisno. Vjerujemo u prolaz i veliku podršku naše omiške publike.

Dvojbi nema ni uzdanica domaćih Duje Kustura.

- Sjajno je nastupati u Ligi prvaka. Želimo proći dalje, to je vrlo jasno. Konkurencija je jaka, ali vjerujemo u sebe i znamo koliko možemo – kratko i jasno poručio je Kustura.

image
Ante Čizmić/Cropix

Najviši ciljevi

Najveća „atrakcija” je, dakako, Sporting. Prošlosezonski finalist Lige prvaka lani je gostovao u Makarskoj, a ovaj put ih je opet dopala Dalmacija. Momčad je to strogih profesionalaca, prepuna zvijezda, vrsnih majstora s loptom. Mamac je to i za publiku. Prvi su favoriti ne samo za osvajanje skupine, već i za trofej. Svjestan toga je i njihov trener Nuno Dias.

- Čestitam svima koji su ovdje jer su zaslužili biti u Ligi prvaka. Želim da natjecanje bude dobro, da se igra dobar futsal. Očekivanja su uvijek najveća. Skupina je kompetitivna, ekipe su izbalansirane. Očekujemo da će nam protivnici raditi probleme, ali vjerujemo u prolazak u sljedeću rundu.

Jedna od glavnih zvijezda u njegovoj momčadi je Pany Varela.

- Nadam se dobrim utakmicama. Poštujemo sve protivnike. Nadam se da će Sporting osvojiti prvo mjesto jer to nam je uvijek jedini cilj.

U Omiš je stigla i momčad iz ukrajinskog Kijeva. Trener HIT-a Oleg Lukjanenko nije propustio priliku zahvaliti se svima koji brane Ukrajinu od agresora.

- Hvala našoj vojsci, zbog njih možemo igrati ovdje u Omišu. Želimo proći dalje, radili smo naporno za to. Radujemo se prilici igrati protiv ovih ekipa, očekuju nas zanimljive utakmice. I mi, naravno, želimo proći dalje kao i sve ostale momčadi.

image
Ante Čizmić/Cropix

Opet Dalmacija

A poznato ime je i kazahstanski Ayat. Oni su lani također bili gosti u Makarskoj. I njihov trener Vasili Smolin ima jednake ambicije što se Glavne runde tiče.

- Ovo nam je treći put u Ligi prvaka. I nama je cilj proći dalje. Pokazat ćemo dobru igru na terenu, ali neće biti lako jer protivnici su jaki.

Šest utakmica europskog futsala pred nama je u Omišu. Olmissum svoju prvu igra sutra od 20 sati protiv Ayata. Dan kasnije u istom terminu protivnik će im biti HIT, dok će u subotu također od 20 sati na megdan moćnom Sportingu. Pitanje pobjednika, dakle, treba riješiti prije subote, a u taboru Zeleno-plavih čvrsto vjeruju da će to i ostvariti.

Raspored

Sutra

Sporting – HIT (16)

Ayat – Olmissum (20)

 

Četvrtak

Ayat – Sporting (16)

Olmissum – HIT (20)

 

Subota

HIT – Ayat (16)

Olmissum – Sporting (20)

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:31