StoryEditorOCM
Domaći nogometnova karijera

Legendarni Vatreni objavio kraj karijere u reprezentaciji, a sada se oprašta od nogometa i postaje menadžer

Piše Robert Matteoni/SN
21. ožujka 2023. - 22:38

Još jesenas je postalo jasno da mu život u Olympiacosu nije sjeo. Kao ni Marcelu, kao ni još nekim drugim igračima, koji su u tom velikom grčku klubu punom kaotičnih događanja. Šime Vrsaljko je već 21. studenoga prošle raskinuo ugovor s Olympiacosom i dalo se naslutiti da nema baš više snage boriti se sa stalnim ozljedama.

Jedan od najvažnijih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu 2018. istodobno je u Rusiji “platio ceh” potpunom raspadu koljena. Kao svojedobno Slaven Bilić u Francuskoj, kojeg je forsiranje igre i napora uz tešku ozljedu kuka uskoro također stajalo prestanka igranja, tako je i Vrsaljko ušao u seriju operacija, pišu Sportske novosti.

Kao da su se svi pehovi nalijepili na njegovo (više puta) operirano koljeno, uz razne infekcije, pa koronavirus, pa onda i lom jagodične kosti kada je zaigrao u Atleticu...

U kolovozu je Vrsaljko objavio da se oprašta od reprezentacije, za koju je od debija u Puli u veljači 2011. (Češka) skupio 52 nastupa.

S obzirom na samo 30 godina, dalo se naslutiti da su zdravstveni problemi preteški. Od rastanka s Grčkom prošla su četiri mjeseca i postalo je jasno da Vrsaljko zapravo više neće igrati profesionalni nogomet. Da je tomu tako, može se razumjeti iz podatka o menadžerskoj agenciji Universal Twenty Two na Transfermarktu.

Na popisu 138 profesionalaca o kojima brine agencija braće Lemić najvrjedniji je igrač Alexander Isak (50 milijuna eura). Među njima svakako je najpoznatiji Luka Modrić, a na igračkom popisu je još i Šime Vrsaljko.

No, Vrsaljkovo pozicioniranje na popisu menadžera UTT-a je praktična potvrda da 31-godišnji Zadranin više neće igrati, ali će ostati u nogometu kao agent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 19:02