StoryEditorOCM
Domaći nogometprijelazni rok

Dinamo krenuo u ofenzivu: želje su ‘pola lige‘, a najveća je povratak Arijana Ademija iz Kine

Piše Davorin Olivari/SN
23. kolovoza 2023. - 18:34

Svaki dan je burno u Dinamu, da netko snima film o recentnim događajima, držimo da bi rušio rekorde gledanosti. Sad se riješila priča sa Sergejom Jakirovićem koji se sjajno predstavio na press konferenciji, djelovao je odlučno, šmekerski, baš je bio onakav kakvog ga znamo. Upravo je takav čovjek trebao Dinamu, jer modroj momčadi ovog trenutka treba terapija, a Jakir svojim gardom i stavom nameće kao sjajan terapeut. Modroj momčadi ovog trenutka treba trener, purgerskim žargonom kazano ‘idemo dečki‘, a ne onaj ‘budemo videli kaj možemo‘.

A dolaskom Jakirovića Dinamo je odmah krenuo u veliku ofenzivu, preko svih rovova i barikada. Plavi klub je odlučio srušiti i Kineski zid. Nije uopće metafora, danas je iz Maksimirske 128 odaslan poziv - Arijanu Ademiju! Dinamo želi vratiti proslavljenog kapetana iz Kine. Neće biti lako, ima tu dosta nepoznanica i prepreka, ali vjeruje se da će biti dovoljno dobrog alata da se Aki vrati u plave dvore. Bio bi to sjajan potez. Trener Jakirović ga vidi u momčadi, to bi bilo pravo pojačanje, a veselje navijača bilo bi neopisivo. Nećemo ništa unaprijed zaključivati, ali ovaj potez pokazuje da se u Dinamu misli ozbiljno, pišu Sportske novosti.

Cilj je i dovođenje osječkog napadača Ramona Miereza koji je već bio na radaru Dinama, o tome se pisalo nadugo i naširoko. Međutim, Osijek je svojevremeno tražio 5 milijuna eura, plavi klub to nije želio platiti. Sad priča ide ovako... Dakle, Dinamo i Osijek su uspostavili kontakte i na tom transferu Miereza u Maksimir se debelo radi. Modri su spremni za Miereza ponuditi 3 milijuna eura, a uz novac bi na Pampas otišao i - Mauro Perković.

Momak je u Dinamo iz Istre 1961 stigao za 2 milijuna eura, ispao je iz svih kombinacija, Osijeku trebaju dobri obrambeni igrači, a Mauro to jest na poziciji stopera. Osijek je imao i još jedan prijedlog. S obzirom da Jakirović u svojoj momčadi vidi Frana Brodića, koji tako dobro igra i buši mreže u Varaždinu, bila je kombinacija da Brodić dođe u Dinamo, a onda bi ga Osijek uzeo na posudbu, jer će im trebati napadač ako ode Mierez. Međutim zasada je ta kombinacija otpala, jer novi trener Modrih želi dovesti Brodića, ali ga i zadržati u Dinamu. Tako da je izvjesno, ako dođe do transfera Argentinca u Maksimir, prema gradu na Dravi odlaze 3 milijuna eura plus Perković.

Dolazak Miereza i eventualno Brodića znači da odlazi Bruno Petković. Navodno je sve dogovorio s Nenadom Bjelicom i Trabzonsporom, makar neki naši izvori kazuju da Petko ima i ponudu iz Saudijske Arabije. Međutim, nije još postignut dogovor Dinama i Trabzonspora oko visine odštete.

Trener Sergej Jakirović je na press konferenciji kazao da ‘u ovom trenutku Livaković brani protiv Sparte‘. Obratite pozornost na tu rečenicu, odnosno jedan njezin dio, onaj ‘ u ovom trenutku‘. Jer danas je zaista Livi još u Zagrebu, u poslijepodvenim satima doći će u klupske prostorije. Naši izvori kažu da Livaković 99,99 posto neće braniti protiv Sparte, da odlazi u Fenerbahče. Luka Ivanušec pak odlazi nakon ogleda s češkim prvakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:12