StoryEditorOCM
Domaći nogometšmrc, šmrc

Čudnovati slučaj u Dinamu, ‘japanski virus‘ u điru, a razlog zbog kojeg nisu predstavili novog igrača baš je bizaran

Piše Davorin Olivari/SN
9. siječnja 2024. - 14:33

Takuya Ogiwara (24), novi lijevi bek Dinama trenira zasebno na Dinamovim pripremama koje su u ponedjeljak startale u Rovinju. Japanska akvizicija dobila je - temperaturu. Međutim, nije ga uništila klimatska promjena zbog dolaska iz Zemlje Izlazećeg Sunca u Hrvatsku, jer je bolestan već i sletio u Zagreb.

Zanimljivo, niti njegov sunarodnjak Takuro Kaneko ne trenira punim kapacitetom. Jer i on se skupa s Ogiwarom iz Japana vratio bolestan, odnosno i njega je tresla temperatura. Međutim, ne radi se o nikakvim posebnim problemima, jer bi japanski dečki, kako su nam kazali u Rovinju, trebali uskoro biti zdravi i potpuno spremni za treniranje s ostalima.

Jučer smo po dolasku u istarsku turističku meku saznali jednu zanimljivost vezanu uz Ogiwaru. Do sad se u medijima navodilo da je iz svog kluba Urawe Redsa stigao na posudbu do ljeta. Međutim, istina je da je stigao na posudbu na godinu dana, odnosno do sljedeće zime. Dinamo će Urawi platiti 150 tisuća eura na ime posudbe, a ako ga nakon proteka te godine želi otkupiti morat će iskeširati 550 tisuća eura.

Ima i još zanimljivosti kad je Ogiwarau pitanju. Pitali smo se zašto ga još Dinamo nije predstavio kao svog igrača? Stvar je pomalo bizarna. Naime, potpisani su svi potrebni dokumenti, Japanac je igrač Dinama, ali još nije proveden u TMS-u, odnosno globalnom sustavu za registraciju igrača. Zašto nije? Iz zaista paradoksalnog razloga... Naime, Japanci još nisu odredili početak svog idućeg zimskog prijelaznog roka u siječnju 2025. godine. Zbog toga se Ogiwara ne može registrirati za Modre i zato još nije prijavljen!? No, po onome što smo jučer saznali, sve će biti u redu, dok ovo čitate, Japanci bi prema informacijama koje smo dobili, trebali odrediti datum svog zimskog mercata i Ogiwara bi već u srijedu mogao i službeno postati igrač Modrih.

A onda i zagarati na pripremama, kad potpuno ozdravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:15