StoryEditorOCM
Domaći nogometmladi napadač

Beograđanin oduševljava na hrvatskim travnjacima, nije bilo uvijek lako, ima cilj, za tragično preminulog oca

Piše Sport SD
19. travnja 2024. - 08:19

Uroš Mrdaković novo ime na hrvatskoj nogometnoj sceni, mladi napadač Slavena Belupa dijeli prvo mjesto strijelaca Prve nogometne lige za juniore s 15 golova, a u sezoni ukupno je zabio 18 pogodaka. Izborio je Mrdaković i finale juniorskog Kupa, Slaven Belupo izbacio je Hajduk u polufinalu.

Ovaj 19-godišnji centarfor u Koprivnicu je stigao u siječnju 2023. godine iz Čukaričkog te je nagovijestio zanimljiv potencijal nastupajući za Slavenove juniore. Rođen je u Beogradu 11. rujna 2004. godine, a prije dolaska u Čukarički bio je član Radničkog iz Niša.

Zaigrao je Mrdaković i za seniore Slaven Belupa, prošlog mjeseca debitirao je u završnici utakmice s Dinamom u Maksimiru.

Uroš je sin bivšeg mladog nogometnog reprezentativca Jugoslavije i olimpijca Srbije Miljan Mrdaković koji je prije četiri godine izvršio samoubojstvo u stanu u Beogradu u kojem je živio sa djevojkom. Kako su srpski mediji tada pisali, Mrdaković je sjeo na krevet, rekao da ‘ne može više‘ i uzeo pištolj. Njegova djevojka je pobjegla iz stana i pozvala policiju. Kada su došli zatekli su njegovo beživotno tijelo s prostrjelnom ranom na glavi.

Posljednju objavu na društvenim mrežama posvetio je sinu Urošu.

Miljan Mrdaković tijekom karijere nosio je dres desetak klubova, a tri puta se vraćao u OFK Beograd, gdje je i završio karijeru 2017. godine. Bio je član Anderlechta, Genta, Austrije Salzburg, Maccabi Tel Aviva, Metalista iz Harkova, Vitorije Guimaraes, Apollona...

- Kažu da sam isti otac. I on je bio napadač, zabijao je dosta golova, kažu da imam taj njegov osjećaj za gol, tu napadačku glad za golovima. To mi je stvarno najljepši kompliment, odgovorio je nedavno Uroš na pitanje ima li sličnosti s pokojnim ocem.

Jedan od ciljeva koje je Uroš sebi postavio je nastup za reprezentaciju Srbije i gol koji će posvetiti tragično preminulom ocu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:35