StoryEditorOCM
Domaći nogometPitamo vas

ANKETA Rijeka je u strašnoj formi, Dinamo često ‘kašljuca‘, ali... Kakav rasplet derbija u Maksimiru priželjkujete?

Piše Sport SD
20. veljače 2024. - 13:00

Poslije pobjede nad Rudešom Hajduku u subotu slijedi novo prvenstveno iskušenje, momčad trenera Mislava Karoglana gost je Varaždina (15 sati, prijenos MaxSport 1). A dan kasnije, u derbiju kola, na stadionu u Maksimiru će se sastati Dinamo i Rijeka (15 sati, prijenosi MaxSport 1 i HRT 2).

Odavno hrvatsko prvenstvo nije bilo neizvjesnije. Rijeka je u nizu od šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda, od čega pet u nastavku sezone. Dinamo svako malo ‘kašljuca‘, Hajduk je loše startao u nastavak prvenstva, pa se s dva vezana trijumfa malo oporavio... Uoči susreta idućeg 24. kola SuperSport HNL-a vodi Rijeka sa 50 bodova. Drugoplasirani Hajduk osvojio je dva boda manje, Dinamo ima 44 boda, ali i odigranu utakmicu manje.

Varaždin je u prošlom kolu, u nedjelju, poprilično namučio Dinamo u Zagrebu. Desetak minuta prije kraja zapucao je napadač kluba iz baroknog grada Marko Dabro udarac s bijele točke, obranio je njegov udarac vratar Ivan Nevistić. A čuvar mreže ‘modrih‘ spasio je svoju momčad još jednom i debelo u sudačkoj nadoknadi. Neće biti lako Hajduku. Međutim, u fokusu će idućeg vikenda ipak najviše biti derbi Dinama i Rijeke.

image
Ronald Goršić/Cropix

Pobjedom u Zagrebu, Rijeka bi osjetno bodovno pobjegla Dinamu. Potencijalno i Hajduku, ovisno o rezultatu ‘bijelih‘ u Varaždinu. Pobjeda Dinama bi omogućila Hajduku da se eventualnim slavljem dan ranije vrati na prvo mjesto. A opet, mnogi neovisno o vrlo dobroj Rijeci drže baš Dinamo kao najvećeg rivala Hajduku u borbi za naslov prvaka. S obzirom na stanje na tablici, formu rivala, navijači Hajduka bit će sigurno u velikoj nedoumici koji bi rezultat susreta u Maksimiru najviše odgovarao njihovoj momčadi.

Mi vas pitamo: Čemu se nadate u nedjelju?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:17