StoryEditorOCM
Borilački sportoviVeliki gubitak

Smrt mladog turskog boksača potresla svijet borilačkog sporta, imao je samo jedan poraz, kolege se opraštaju

Piše SN
30. prosinca 2023. - 18:46

Nekoć veliki potencijal u supersrednjoj kategoriji, Cem Kilic, pronađen je mrtav. Navodni uzrok smrti je predoziranje, kako javlja Boxing Scene. Kilic se nekoliko godina borio s ovisnošću o narkoticima i problemima mentalnog zdravlja te je preminuo u 29. godini života, prenose Sportske novosti.

- Doznali smo vijest o smrti jednog od naših bivših nacionalnih boksača. Ožalošćenoj rodbini želimo izraziti sućut. Počivaj u miru. - objavio je u petak Eyüp Gözgeç, predsjednik Turskog boksačkog saveza.

Kilic je rođen 1994. godine u Njemačkoj te se preselio u SAD s 19 godina, gdje je trenirao u poznatoj teretani Wild Card Boxing, koja je proizvela više od 35 svjetskih prvaka, uključujući Miguela Cotta, Amira Khana, Jamesa Toneya i svjetskog prvaka u osam divizija Mannyja Pacquiaoa...

- Duboko smo ožalošćeni zbog vijesti da je Cem Kilic preminuo. Otišao je prerano. Izražavamo sućut obitelji Kilic i svima koji su pogođeni njegovom smrću. Počivaj u miru, Cem. Jako ćeš nam nedostajati - objavilo je na svom službenom Instagram profilu osoblje kluba Wild Card Boxing.

Kilic se borio 18 puta kao profesionalac nakon što je debitirao 2014., te imao rekord od 17-1 (11 nokautova). Jedini poraz mu je nanio Amerikanac Steven Nelson u siječnju 2020. godine. Ta se borba odvila nakon što je pobijedio Marteza McGregora u undercardu pobjede Tysona Furyja nad Tomom Schwarzom u Las Vegasu 2019. godine. Posljednji meč mu je bio u kolovozu 2022. godine kada je jednoglasnom odlukom pobijedio Marca Delgada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:13