StoryEditorOCM
Borilački sportovi‘samo ljubav‘

Najljepša hrvatsko - srpska priča godine, potukli se, a ono što se dogodilo na kraju bacilo je regiju na koljena

Piše Sport SD
10. ožujka 2024. - 16:10

Boks je surov sport. Jedino gore od ulaska u ring s nekim tko nema što izgubiti, je borba s prijateljem. Takvu devetominutnu epizodu su na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiziju imali Hrvat Luka Pratljačić i Dušan Veletić iz Srbije.

Uvertira je bila još u četvrtak. Kako to program uglavnom oblikuje, Pratljačić i Veletić su ista kategorija i natjecali su se jedan za drugim, pa je hrvatski predstavnik ušao u ring neposredno nakon što je Srbin izašao.

Momak iz Bijeljine je nakon svoje pobjede, onako još u dresu, otišao na tribine kako bi bodrio upravo hrvatskog borca iz Osijeka. Iako svjestan da mu je Pratljačić sljedeći protivnik, Veletić je navijao za prijatelja. To se i dogodilo, Dušan i Luka su u subotu na devet minuta morali zaboraviti prijateljstvo.

image

Finale Prvenstva Hrvatske u boksu.
Na fotografiji: Luka Pratljacic.

Zeljko Puhovski/Cropix

Zagrljaj na početku

Po ulasku u ring i već standardnom preslušavanju osnovnih pravila borbe, boksački su se pozdravili rukavicama, ali i zagrljajem, što inače nije dio protokola.

Hrvat je bio veliki favorit, ali ga je Veletić zasluženo porazio. Nakon jednoglasne odluke sudaca uslijedio je još jedan zagrljaj, a onda je Veletić podigao ruku Pratljačiću...

A poslije meča su rekli:

- To je naš posao, nema tu što. Takve stvari se događaju, u ringu smo bili neprijatelji devet minuta. Šalim se, sad smo sve po starom i želim stvarno, od srca, Duletu da uzme normu i da se kvalificira za Pariz, izjavio je Pratljačić, a Veletić dodao:

- Između nas je samo ljubav i prijateljstvo.

Zagrljaj i izjave možete pogledati OVDJE.

image

Finala 29. Pojedinačkog prvenstva Hrvatske u boksu za seniore u Boksačkom centru

Boris Kovacev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:11