StoryEditorOCM
Borilački sportovipoznati borci

Hrgoviću se ukazala velika prilika, ali i popriličan rizik: ‘Pozivam ga da odabere protivnika među ovim imenima!‘

Piše Sport SD
4. veljače 2024. - 10:25

U specijalnom izdanju MMA Houra, Turki Alalshikh je "ukrao show", zaustavio sve peripetije nastale nakon otkazivanja borbe između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, te postavio 18. svibnja kao novi datum održavanje povijesnog meča za ujedinjenje svih teškaških pojaseva. Istom prilikom, savjetnik na saudijskom kraljevskom dvoru i prvi čovjek u organizaciji "evenata" na saudijskom tlu, odgovorio je na pitanje Ariela Helwanija vezano uz Filipa Hrgovića - piše Fightsite.

"Hrgoviću ću ponuditi opciju da se bori 8. ožujka na "undercardu" Joshua-Ngannou priredbe. Sada ga pozivam da odabere između ovih šest imena: Daniel Dubois, Martin Bakole, Franck Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson. Ako obje strane pristanu, isporučit ćemo tu borbu tržištu i fanovima 8. ožujka", rekao je Alalshikh.

Priča o potencijalnom meču između Usyka i Hrgovića, dakle, ovdje završava. Usyk i Fury borit će se za naslov apsolutnog prvaka u novom terminu (18. svibnja), a pred najboljim je hrvatskim teškašem, prema svemu sudeći, meč s nekim od navedenih šestorice teškaša.

Okršaj s praktično svakim od njih, osobito, s, primjerice, Duboisom ili Kabayelom, i to na spektakularnoj priredbi kakva će biti ona koju će predvoditi Ngannou i Joshua, predstavlja za Hrgovića svojevrsni iskorak - no bitno je naglasiti da u tom slučaju Filip ne bi boksao za titulu nego bi na stol stavljao svoj status obveznog izazivača, što je popriličan rizik.

Cijelo specijalno izdanje MMA Houra možete pogledati OVDJE, a dio u kojem se Alalshikh obraća Hrgoviću nalazi se na intervalu 8:50 - 9:30.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:28