StoryEditorOCM
Splitnaplata penala

Vijećnik Prljević upozorio na probleme oko izgradnje nove ustanove socijalne skrbi i problem s izvođačem radova

Piše T. Ga.
16. studenog 2023. - 20:26

Gradski vijećnik Tomislav Prljević (HDZ) podsjetio je gradonačelnika Ivicu Puljka da je u lipnju ove godine održana tematska sjednica o socijalnim potrebama grada Splita, gdje je jedna od točaka bio Centar za autizam.

- Izglasali samo zaključak kojim se predlaže gradonačelniku da poduzme sve potrebne radnje radi osnivanja, izgradnje, opremanja i financiranja nove Ustanove socijalne skrbi sa Splitsko–dalmatinskom županijom u svrhu skrbi za djecu i odrasle s poremećajima iz spectra autizma. Isto tako smo izglasali zaključak kojim se predlaže gradonačelniku da inicira pokretanje edukacijsko–rehabilitacijskih programa, te zaključak kojim se predlaže gradonačelniku proširenje radne skupine sa stručnjacima iz zdravstvene i edukacijske domene - rekao je Prljević, te pitao:

- Je li istina da radna skupina već pet mjeseci nije imala nijedan sastanak, te možete li mi reći kad je bio zadnji službeni radni sastanak radne skupine? Isto tako molim da mi se pošalje zapisnik sa zadnje sjednice. Dva predstavnika roditelja su izašli iz radne skupine. Jeste li poslali Sveučilištu zahtjev da daju svoje predstavnike za radnu skupinu i što su odgovorili?

Prljević je nastavio da vezano za lokaciju u Teslinoj ima informaciju da ugovoreni radovi kasne, te da je rok za izvođenje radova bio 9 mjesec. 

- Je li Grad obračunao ikakve penale za kašnjenje radova s obzirom na to da su rokovi probijeni? Rekli ste da bi se nadogradilo krilo Juraja Bonačić. Koliko je meni poznato, KBC radi na proširenju plućnoga, a HGSS radi heliodrom, pa me zanima je li lokacija još aktualna - upitao je gradski vijećnik Prljević gradonačelnika Ivicu Puljka.

Gradonačelnik Ivica Puljak među ostalim je kazao da je bilo nekoliko konstruktivnih sastanaka vezano za rad s djecom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:18