StoryEditorOCM
SplitGDJE JE NESTAO?

Udruga ‘Sehaliah‘ objavila uznemirujuće fotografije psa zatvorenog u prikolici: ‘Vezan je u svojoj mokraći i izmetu‘; nestao nakon objave na društvenim mrežama

Piše A.F.
16. studenog 2022. - 21:03

Udruga "Sehaliah" koja se bavi zaštitom životinja na svom Facebook profilu objavila je da su dobili informaciju da je pas na Mertojak već pet dana, a možda i duže, zatvoren u prikolici.

Naveli su da zatvorenom psu hranu i vodu donosi jedna dobra osoba koja ga je slučajno zapazila.

- Vezan je u svojoj mokraći i izmetu. Radi se o kvartu Mertojak, oko bivše prometne policije. Zna li itko išta o ovom jadniku? Nijedno živo biće ne zaslužuje ovako bijedan život. Nesretnik je toliko dobar i željan dodira da čovjeku srce pukne od tuge...

Osim što je okrutan, "vlasnik" ovog jadnika krši članak 5. i 6. odluke Grada Splita o držanju kućnih ljubimaca kao i Zakon o zaštiti životinja, a postoje naznake i da se krši članak 205. kaznenog zakona jer je pas već par dana izložen uvjetima koji ga dovode u stanje patnje, zanemaren je bez šetnje, hrane i vode. Dijelite ljudi na najjače. Vi ste jedina nada ovom jadniku - napisali su iz Udruge Sehaliah uz fotografije psa. 

Iz PU splitsko-dalmatinske su nam kazali da su dobili prijavu oko ovog slučaja te da obavljaju provjere. 

Jesu li na teren izašli i komunalni redari, pitali smo Josipa Gabelicu, voditelja komunalnih redara.

- Zaprimili smo prijavu danas poslijepodne, te smo po zaprimanju iste obavijestili policiju i veterinarsku inspekciju. Uz to, komunalni redari su izašli na adresu prijave, te na njoj nisu zatekli ni psa ni autoprikolicu u kojoj se isti nalazio. Nastojat ćemo zajedno, s policijom i veterinarskom inspekcijom daljnjim radnjama utvrditi vlasnika psa da bi došli do više informacija - odgovorio nam je Gabelica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 14:38