StoryEditorOCM
Splitznali da nije doma

Tenisaču u Splitu opljačkali stan, opelješili ga za 130.000 €. Policija brzo riješila slučaj, pokrali su ga ‘prijatelji‘

Piše Vladimir Urukalo
10. rujna 2023. - 21:54

Splitska policija pohvalila se u petak, moramo reći s potpunim pravom, da su u samo nekoliko dana uspjeli riješiti provalu i pljačku stana čijem je vlasniku ukradeno više raznih predmeta od odjeće, osobnih predmeta, tri bicikla, razni skupocjeni audio uređaji te veći broj umjetničkih slika poznatih i manje poznatih domaćih i stranih umjetnika, sveukupne vrijednosti veće od 130 tisuća eura.

Kako smo neslužbeno doznali, lopovi, a radi se o 42-godišnjakinji i 26-godišnjaku, bili su u dobrim i relativno bliskim prijateljskim odnosima sa 63-godišnjim vlasnikom, koji je inače kolekcionar umjetnina te se i sam bavi slikarstvom, a svojedobno je bio uspješni tenisač i član reprezentacije bivše države.

Kako su znali da je bivši tenisač vrlo često odsutan iz Splita i na duže vrijeme, odlučili su iskoristiti jedno takvo njegovo odsustvo i “opelješiti” gotovo sve što su mogli naći u stanu.

- Policijski službenici Druge policijske postaje Split u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 42-godišnjakinjom i 26-godišnjakom, za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela teška krađa.

Nakon što je podnesena prijava o provali u stan na području Splita, započelo je intenzivno kriminalističko istraživanje koje je danas dovršeno. U samo nekoliko dana policijski službenici utvrdili su identitet osoba koje su se dovodile u vezu s događajem, pronašli ih, uhitili i doveli u službene prostorije. Pronašli su i veliku većinu otuđenih stvari - naveli su iz splitske policije u službenom priopćenju.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnja žena i 26-godišnji muškarac zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi provalili u stan i ukrali veliki broj vrijednih i skupocjenih predmeta, čime su ostvarili obilježja kaznenog djela teška krađa iz čl. 229 Kaznenog zakona RH. Uz kaznenu prijavu biti će predani pritvorskom nadzorniku - stoji na kraju priopćenja.

Za ovo je kazneno djelo propisana kazna od jedne do osam godina zatvora. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:57