StoryEditorOCM
Splitdarujmo svjetlo

Sveta Luce donijela radost djeci Splita 3: stigao je Snješko s topovima, dokotrljala se Buba, pojavili se Krešo i Žuvi

Piše Lucija Vujnović
13. prosinca 2023. - 21:02

Blagdan sv. Lucije oživio je GK Split 3 bogatim, zabavnim programom u organizaciji s partnerima Gradskim kotarom "Split 3", Udrugom građana Moj Split 3, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Splita, Turističko-ugostiteljska škola Split donatorska večer „Darujmo svjetlo“ protekla je uz puno smijeha, veselja i plesa. 

S početkom u 17 sati organizatori su pripremili su razne aktivnosti za sve uzraste u suradnji s brojnim partnerima. Najmlađe je posebno razveselio Snješko velikog srca, centralna figura večeri, koji je donio snježne topove, pa su osjetili i dašak zimskih radosti. Publika je zaplesala uz izvedbe plesnih skupina DNF i Clique i Čarobni animatori. Mogla se okušati i sreća u bogatoj lutriji te sudjelovati u aukcijema, a prikupljeni novac namijenjen je Udruzi roditelja djece oboljelih i liječenih od malignih bolesti - Sanus.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

Mališane je osobito oduševila božićna revija oldtimera, prigodno okićenih neobičnih automobila koji izgledaju kao iz neke novogodišnje bajke. Svi su željeli "učiniti đir" u ovim starim automobilimima.

- Oldtimer promo tour okuplja zaljubljenike u oldtimere i baštinu. Pokušavamo to spojiti i ukazati na to koliko su oni vrijedni i koliko se ljudi iznenade kad ih vide. Djeca ih sigurno nikad nisu vidjeli ili vrlo rijetko, a u odraslima probude emocije. Oldtimer promo tour okuplje ljude koji to vole, vozimo se, snimamo. Pokušavamo ljudima dočarati vrijednost ovih automobila starijih od 50 godina. Ovaj iz 1939. godina, ovi su iz 70-ih, ovo je Fiat 500 Nuova, Citroen HY, VW Buba i Fiat 1100 Musone - naveo je Josip Radić, PR Oldtimer Tour.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

Vrijednost ovih automobila je, kaže, jako teško reći zbog svoje jedinstvenosti. 

- Većina ih nikad ne bi prodala, neprocjenjivi su. Vanka se cijene više nego kod nas, a problem je što ih je skupo održavati. Svi su registrirani, a mi s njima putujemo s do Dubrovnika, Zagreba. Mi sigurno nećemo platit kaznu zbog prekoračenja jer je njihova maksimalna brzina do 50, 60 kilometara na sat - rekao je Josip. 

Posjetitelje su zabavljali i popularni glazbenici, DJ Dado, Krešo i Žuvi te Petra Roško, a večer je vodila omiljena radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

Cjelokupnoj manifestaciji priključila se Sveučilišna galerija s modnom revijom poznatog novinara Šime Kovačevića, a donatorsku večer Splita 3 uljepšali su i učenici Turističko-ugostiteljske škole koji su pripremili i posluživali hranu i piće i tako pokazati svoje vještine usavršene kroz projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, popularno zvan FitSplit. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:57