StoryEditorOCM
SplitRASPRAVA O PRORAČUNU

Stanišić sasjekao Puljka: ‘Stupić po stupić, došli smo na kraj mandata. Kad podvučemo crtu, ostat će - prazan skup...‘

Piše Petra Klarić
7. prosinca 2023. - 18:55

Na sjednici Gradskog vijeća počela je rasprava o Prijedlogu gradskog proračuna za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Pošto se radi o najvećem proračunu u povijesti Grada, koji uključuje i veliko zaduživanje, rasprava je počela burno.

Raspravu je započeo Centrov vijećnik Igor Skoko, koji je kazao da je ponosan na najveći proračun u povijesti Grada Splita, a istaknuo je i da je u ovoj godini zasađeno više stabala nego u posljednjih 20 godina skupa.

image
Vojko Bašić/Cropix

Na njegove riječi odmah je reagirao Tomislav Šuta iz redova HDZ-a, koji je vladajućima prigovorio da se ponašaju kao pijani milijarderi koji dižu kredite bez da znaju na što će ih potrošiti.

- Treću godinu zaredom govori se o najvećem proračunu. Ono što je evidentno je da imamo proračun koji je najmanje realiziran u povijesti. Ovo je jedan skup dobrih želja, ovo je najgori proračun u povijesti Grada Splita – kazao je Šuta.

image
Vojko Bašić/Cropix

Skoko mu je odgovorio da će iza njih ostati Žnjan, nikad više obnovljenih škola i vrtića i nikad veća izdvajanja za umirovljenike.

- Iza vas je ostao "Vodovod" u minusu i Lećevica u kojoj se nikad ništa nije dogodilo – dodao je.

U raspravu se uključila i HGS-ova vijećnica Lidija Bekavac, koja je kazala da je ovo treći proračun koji donosi gradonačelnik Ivica Puljak pa joj nije jasno radi li on sada greške iz neznanja ili namjerno.

-Nevjerojatno je da netko tko upravlja drugim najvećim gradom u državi radi ovakve kardinalne greške - dodala je.

Prijedlog proračuna humoristično je komentirao i stranački joj kolega Igor Stanišić, koji je kazao da je smjer vladajućih prodaja gradske imovine, zaduženje i nerad.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Gradonačelniče, stupić po stupić i došli smo do kraja mandata. Ovo je zadnji cjelovit proračun koji radi gospodin Galešić pa zadnji put slušamo riječi "najveći proračun, najveći investicijski ciklus, prvo stablo ikad posađeno i bla, bla, bla, bla...Kad podvučemo crtu, ostat će prazan skup što se tiče rada.

Možete stavit 335 milijuna eura i 335 milijardi eura - Barbir i papir trpe svašta. Na kraju ćete opet doć na iznos od 286 milijuna eura u rebalansu, što je realno. Ove tri i pol godine bili ste rezač vrpci projekata koje su vam ostavile bivše vlasti, a vi za buduće vlasti, osim što ste zadužili Grad za osam gradonačelnika, niste učinili ništa - opleo je po Puljku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:07