StoryEditorOCM
SplitU SUBOTU

Splitski SDP organizira besplatan izlet na Mosor i ručak povodom Dana oslobođenja grada: Nagradit ćemo se dobrim fažolom

Piše Split SD
24. listopada 2023. - 18:36

Povodom Dana oslobođenja Splita koji se tradicionalno slavi 26. listopada, gradska organizacija SDP-a organizira prigodni izlet na Mosor u subotu 28. listopada.

Izlet je besplatan, kao i fažol koji će dočekati izletnike u planinarskom domu „Umberto Girometta“. Broj sudionika je ograničen te se za izlet treba prijaviti što ranije i to na broj: 091 4559 508.

image
Duje Klarić/Ilustracija/Cropix

Polazak je planiran u subotu u 8 ujutro kraj Poljuda, a povratak s Mosora je oko 15 sati. Ulogu domaćina izleta imat će predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Dan oslobođenja Splita uvijek je dobar povod da se prisjetimo tog povijesnog trenutka u gradskoj povijesti, a nema ljepšeg nego to napraviti kroz druženje u prirodi u laganoj rekreaciji.

Napravit ćemo uspon koji neće biti predug ni pretežak, a onda se nagraditi dobrim fažolom na svježem mosorskom zraku. Ovo nam nije prvo ovakvo druženje, a sigurno ni zadnje. Pozivam svoje Splićanke i Splićane da nam se pridruže - poručio je Matijević.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Iako vremenska prognoza govori da će u subotu biti suho vrijeme s ugodnih 15-ak stupnjeva uz blagi sjeveroistočnjak, organizatori napominju da je moguće otkazivanje ili promjena termina u slučaju da bude kiše, a o čemu će svi prijavljeni biti na vrijeme obaviješteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:53