StoryEditorOCM
SplitDOSLJEDNOST

Splitski HDZ-ovac sasuo drvlje i kamenje po Puljku zbog proglašenja ‘sajamskih dana‘: ‘Hvali se da je zaobišao zakon‘

Piše Split SD
10. kolovoza 2023. - 16:52

Ivica Budimir, vijećnik HDZ-a i potpredsjenik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik ove stranke reagirao je na najavu gradonačelnika Ivice Puljka da određene blagdane i praznike u kolovozu i rujnu Grad proglasi "sajamskim danima".

- "Ljudi koji žele izigravati zakone ne smiju pobijediti jer bi to bila loša poruka za sve građane" - Ivica Puljak za Slobodnu Dalmaciju, 18.4.2023. nakon "snalaženja" vlasnika bankomata.

Danas je gradonačelnik donio odluku o održavanju tzv. sajamskih dana na sve državne praznike i nedjelje do kraja sezone hvaleći se kako se snašao i zaobišao nove odredbe Zakona o trgovini i neradnoj nedjelji.

Činjenica jest kako je upravo Zakonom o trgovini predviđena mogućnost održavanja tzv. sajamskih dana za točno određene objekte i legitimno je da gradonačelnici koriste ovlasti koje im Zakon daje.

image
Screenshot FB

Voljeli bismo vidjeti na djelu gradonačelnika Splita i po drugim pitanjima kojima mu zakonski okvir daje isključivu ili pretežitu ovlast, a u prvom redu po pitanju razvoja i strategije turizma u Splitu – ključne stvari zbog koje su se vijećnici danas i sastali.

To je kardinalno pitanje za sve građane Splita i budućnost našeg grada, a također pitanje od kojeg se gradonačelnik rado odmiče i u to se ne voli ‘petljati‘ - naveo je Budimir na svom Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:52