StoryEditorOCM
SplitNIJE ŠALA

Splitska ‘Čistoća‘ priprema ukopavanje kontejnera, vozači baš i ne haju: ‘Ako sami ne pomaknu vozila, nazvat će ih...‘

Piše T. Ga.
28. studenog 2023. - 23:12

Na parkiralištu iza zgrada Slobodne Dalmacije i Muslimanke krenuli su radovi postavljanje polupodzemnih spremnika za otpad. No, korisnike parkirališta zbunjuje to što stroj rupu kopa na jednoj strani parkirališta, onoj bliže trgovačkom centru Joker, dok su trake koje bi trebale ograditi prostor gdje vozila ne bi trebala parkirati postavljena na drugoj strani parkirališta, onoj bliže zgradi Slobodne Dalmacije.

image
čitateljica

Znače li te trake da vlasnici moraju maknuti svoja vozila tamo gdje su trake, te ćete poslati pauka da ih pomakne? - pitali smo "Čistoću" na traženje naše čitateljice. 

Evo što su odgovorili, te objasnili kako će postupati s parkiranim vozilima.

image
čitateljica
image
čitateljica

- Na obje spomenute lokacije postavit će se polupodzemni spremnici. Na jednoj lokaciji su namijenjeni korisnicima u ulicama Mike Tripala i Domovinskog rata, a na drugoj korisnicima druge zgrade u Ulici Domovinskog rata.

Postojeći kontejneri na obje lokacije, kao i obližnji kontejneri će biti uklonjeni s javno prometne površine odmah nakon što polupodzemni spremnici budu dostupni građanima na korištenje.

Postavljene trake su obavijest vlasnicima da uklone vozila. Ako ih sami ne uklone, u koordinaciji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom vlasnici će biti kontaktirani da ih pomaknu, odnosno neće ih uklanjati pauk služba - objasnili su iz "Čistoće"

Navode još kako se radi o postavljanju četiri vrste spremnika, koji se postavljaju u cijelom gradu, i to spremnici kapaciteta 5 metara kubnih za miješani komunalni otpad, papir i plastiku, te spremnik kapaciteta 3 metra kubna za biootpad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:45