StoryEditorOCM
SplitPREKIPJELO IM

Splitska ‘Čistoća‘ frustrirana ponašanjem stanovnika ovog kvarta, lijepu im je bukvicu očitala: ‘Ponovit ćemo vam opet‘

Piše Lucija Vujnović
31. kolovoza 2023. - 13:26

Stanovnici GK Sućidar već polako frustriraju djelatnike "Čistoće" koji su ih ponovno zamolili da spremnike za otpad održavaju čistima, te ih podsjećaju na pravila ponašanja. 

- Poštovani stanovnici Sućidra, iako smo prije deset dana na ovom mjestu objavili obavijest i upute o odlaganju otpada, ponovit ćemo, potaknuti današnjim obilaskom kvarta i uočenim negativnostima i primitivizmu.

Polupodzemni kontejneri u koje možete odlagati četiri vrste otpada (miješani otpad, biootpad, papir te plastika, metal i tetrapak) nalaze se na 11 lokacija u vašem kvartu. Adrese su: Vukovarska 113, Vukovarska 127, Krležina 2, Krležina 18, Krležina 28, Paraćeva 80, Paraćeva 102, Kukuljevićeva 3, Kukuljevićeva 15, Kukuljevićeva 23 i Novakova 22c.

Odvoz glomaznog otpada sukladno rasporedu odvoza možete obaviti prijavom odvoza Čistoći ili kotarskom komunalnom redaru GK Sućidar - pišu

Poslali su im i konkretne upute kako postupati s otpadom. 

- Stoga vas molimo da ne odlažete miješani ili reciklabilni otpad na mjesta gdje su donedavno bili kontejneri, već u polupodzemne spremnike, kao ni na javne prometne ni zelene površine.

Zahodskoj školjci, stolici i drugom glomaznom otpadu nije mjesto uz polupodzemne spremnike. Iskoristite svoje pravo na besplatni odvoz glomaznog otpada poštujući raspored po kotarevima ili sami navedeni otpad odnesite u obližnje Reciklažno dvorište Pujanke.

Kanta za sitni otpad ne služi odlaganju kućnog miješanog otpada. Kad bi svatko od nas u takvu kantu odlagao vreće sa smećem, gdje bi nas to dovelo?!

Staklene boce odlažite u pripadajući spremnik, a ne pored spremnika. Ne pomažete neodgovornim odlaganjem izvan spremnika nikome već štetite drugim građanima i okolišu.

Ukoliko primijetite da neodgovorni pojedinac odlaže otpad tamo gdje ne treba, molimo vas da reagirate na isti način kao da ga je izbacio u vaš stan ili pred vrata stana (jer je i ovaj prostor vaš odnosno naš).

Sva neodgovorna ponašanja prijavite Komunalnom redarstvu (poželjna je fotografija te podaci ukoliko imate saznanja o prekršiteljima) - fino su im održali lekciju u "Čistoći"

Priložili su i fotografije dobrog odlaganja otpada koje prikazuju spremnike bez ikakvog smeća oko njih.

image

Sućidar Split

Čistoća Split/
image

Sućidar Split

Čistoća Split/

- Postoji, naravno, i pristojno ponašanje građana koje je prikazano na prve tri fotografije. Za njih bravo! Poštujmo svi zajedno upute o odlaganju otpada, čuvajmo grad - poručuju. 

Jedna fotografija prikazuje staklene boce ostavljene pored kontejnera za odlaganje staklo te jedna sugrađanka objašnjava kako je "ovo ostavljeno ispred za skupljače jer su ovo staklene boce u sustavu povratne naknade", no iz "Čistoće" su odgovorili: 

"Boca pored spremnika nije rješenje za to. Kao ni odjeća ni kruh. Na takav način nemamo urednost pored spremnika. Postoje kvalitetniji načini pomaganja." 

image

Sućidar Split

Čistoća Split/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:03