StoryEditorOCM
SplitČESTITAMO

Skupna nagrada ide ‘Vodovodu‘, ‘Cestaru‘ i ‘Pointu‘: ova rupa nasred frekvetne ceste u Splitu stoji više od mjesec dana

Piše Božidar Lončar
22. travnja 2024. - 17:51

Sanirali su rupu na cesti tako što su stavili znak upozorenja iznad nje i tako već dulje od mjesec dana, požalila nam se Splićanka koja je poslala fotografije iz ulice 114. brigade na Ravnim njivama, preko puta trgovačkog centra "Kaufland".

- Prije više od dva mjeseca izbijena je šahta, pretpostavljam od zadnjeg proloma oblaka kada je kiša bila toliko obilna da je izbacivala poklopce šahti. Evo kako je sanirana - kazala je.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Rupa se nalazi u blizini pješačkog prijelaza i autobusne stanice te pokraj nje jedva vozila mogu proći jer je, sudeći po fotografijama, vjerojatno riječ o jednotračnoj cesti. 

Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije", odgovorio nam je kako je šahta iskočila prije mjesec i pol dana te bi danas trebalo biti postavljeno privremeno rješenje, a trajno idućeg tjedna:

- Asfalt je na tome mjestu loš, nekarakteristične su dimenzije. Prošli tjedan smo stavili novi poklopac, vjerojatno je iskočio ili puknuo jer je na frekventnoj lokaciji.

Prolaze redovito vozila i u blizini je autobusna stanica koja ide u rekonstrukciju idući tjedan. Danas bismo trebali privremeno riješiti problem, a trajno idući tjedan - kazao je Perić i dodao kako je tvrtki za građevinske zahvate kooperant tvrtka "Point", a podizvođač ovlašten za ove radove je tvrtka "Cestar".

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:08