StoryEditorOCM
SplitUTAKMICA

Puljak Milanoviću oprostio što mu je ženu nazvao narikačom: ‘Ostavimo to, ajmo dobit HDZ...‘ Pružio ruku i Mostu

Piše Božidar Lončar
15. ožujka 2024. - 18:58

Ivica Puljak, splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar održao je konferenciju za medije na Rivi nedugo nakon objave predsjednika SDP-a Peđe Grbina kako će Zoran Milanović biti kandidat za predsjednika Vlade na predstojećim izborima. 

Novinarima je kazao kako je iznenađen te je vijest doznao iz medija. Pozdravio je ovaj potez, a odgovorio je i na pitanje hoće li na koaliciju utjecati Milanovićeve izjave o narikačama upućenima političarkama iz koalicije kojoj i Puljak pripada:

- Najvažnije je pobijediti HDZ i da ostavimo nesuglasice sa strane. I dalje smo za opciju široke koalicije. Sada je drugačija utakmica. Ovih dana ćemo razgovarati s Milanovićem i SDP-om - rekao je.

image

Ivica Puljak i Zoran Milanović

Tom Dubravec/Cropix

O predizbornim križaljkama te uključivanju Radničke fronte, Možemo i MOST-a je samo kratko odgovorio kako će se razgovarati idućih dana.

- S MOST-om smo u prvom mandatu našeg upravljanja Splitom bili s njima u suradnji. Dobri ljudi i dobra suradnja. Hrvatsku je uništio klijentelizam i način vladanja HDZ-a. Sada postoji mogućnost da se u Hrvatsku uvede red - odgovorio je Puljak na pitanje kako će mu koalicijski partneri gledati na izjave kojima je izjednačavao SDP i HDZ u prošlosti.

image

Marijana Puljak i Dalija Orešković iz doba kad ih je Milanović zvao narikačima

Damjan Tadić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:26