StoryEditorOCM
SplitGRIŽNJA SAVJESTI?

Pronađena ukradena pisanica iz Đardina. Lokacija otkrivena usmenom dojavom...

Piše M. G.
31. ožujka 2024. - 17:22

Tek koji sat nakon naše objave o nestaloj pisanici iz Đardina, umjetničkom djelu slikara Joška Čizmića, koje je bilo izloženo u splitskom parku povodom Uskrsa u tradicionalnoj režiji Braniteljske likovne udruge “BLU” njezin predsjednik Ivica Marin javio nam je da je rad umjetnika iz Dugog Rata – pronađen.

Skupa s postoljem pisanicu je netko iz Đardina odnio na Gripe razočaravši kako samog Čizmića tako i organizatore i realizatore izložbe u Đardinu, ali i sve one koji se zgražaju nad vandalizmom općenito.

image
SD

- Evo prije sat vremena mi je javljeno da se pisanica nalazi u parku Vidilica, u ulici Kneza Višeslava na Gripama. Ja sam je vratio u Đardin – netom nakon akcije vraćanja pisanice u predviđeno okruženje sav presretan nam je javio Ivica Marin.

Tko je i zašto otuđio pisanicu ostat će, čini se, enigma, ali za vjerovati je kako je spominjanje kamera u Đardinu i nada u utvrđivanje počinitelja bizarne krađe zahvaljujući pregledavanju snimki imalo utjecaja na savjest počinitelja ili nekoga tko je bio upoznat s njegovim činom.

image
SD
image
SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:10