StoryEditorOCM
SplitPOČELO JE...

Pogledajte ovaj mravinjak u splitskoj trajektnoj luci, a tek je početak lipnja. Ovog vikenda očekuje se odličan promet

Piše Nikolina Lulić
3. lipnja 2023. - 19:18

Počele su. I gužve i kolone u trajektnoj luci. Ako ćemo pitati “Jadroliniju”, njima je nekoliko dana u svibnju izgledalo kao da je polovina srpnja.

Ni današnje jutro nije bilo iznimka. Jelena Ivulić, koordinatorica “Jadrolinije” za splitsko područje, kaže nam kako je bilo gužve, ali ne one za padanje u nesvijest. Imamo kad o tome pisati, neće proći puno vremena.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Paralelno s gužvama s trajekata, radi se usred trajektne luke kružni tok u sklopu vraćanja dvosmjernog prometa na ovom dijelu grada.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

- Promet je usporen, kolona je u pokretu, ne stoji na mistu, to je najvažnije - kaže Jelena, a s njom će se sigurno složiti i vozači koji se pokušavaju iskobeljati s terminala nakon iskrcaja s trajekta.

A broj putnika i vozila? Ivulić nas brifira kako se ovog vikenda očekuje da će kroz luku proći 30.000 putnika i 5000 vozila.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Izvanrednih isplovljavanja nije bilo, a najviše interesa je za linije prema Braču i Hvaru. Hvali se kako je već sada od početka godine zabilježen pet posto veći promet nego što je bio predpandemijske 2019. godine.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Vjerujemo da je pred nama još jedna odlična sezona, za sada sve izgleda dobro i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu - navodi naša sugovornica.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Što se tiče međunarodnih linija prema Italiji, kaže kako za sada nema neke velike gužve, ali da bilježe dosta upita za novu trajektni liniju koja je uspostavljena između Splita i Barija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:56