StoryEditorOCM
Splitsutra je dan d

Pitali smo Splićane hoće li izaći na izbore, odgovori su različiti: ‘Počelo nam se događati kao u Vučićevoj Srbiji...‘

Piše Petra Klarić
15. travnja 2024. - 09:55

Bliži nam se srijeda, odnosno dan parlamentarnih izbora. Na prošlim parlamentarnim izborima izlaznost građana bila je rekordno niska pa je tako glasalo samo 46,9 posto građanki i građana, što znači da je sadašnju vladajuću garnituru izabralo samo 16,7 posto ukupnih birača. Sa ciljem da saznamo kako naši sugrađani "dišu" ove godine, zaputili smo se do centra Splita.

Od ukupno sedam sugovornika, samo dvoje su rekli da neće izaći na izbore, dok ostalih pet planira ispuniti svoju građansku dužnost. Razlozi i očekivanja su im, moramo reći, različiti. Dio naših ispitanika nada se promjeni trenutne vladajuće garniture, dok ih dio misli da se neće puno toga promijeniti.

Jedna ispitanica, koja se nakon izbora nada promjeni aktualne vlasti, pozvala je apsolutno sve da izađu na izbore i glasaju.

image

"Počelo nam se dešavati nešto veoma slično kao u Vučićevoj Srbiji"

Slobodna Dalmacija

- Počelo nam se dešavati nešto veoma slično kao u Vučićevoj Srbiji, vlast je dobila osjećaj da je nedodirljiva - rekla nam je i dodala da se nada promjeni na bolje, ali da je ne očekuje.

Naša druga ispitanica priznala je da na izbore neće izaći, a za to ima zanimljiv razlog.

image

"Ako ne živim u Hrvatskoj, nemam pravo glasa"

Slobodna Dalmacija

- Neću izaći zato što smatram da, ako ne živim u Hrvatskoj, nemam pravo glasa, a u Hrvatskoj ne živim... - obrazložila nam je.

Zanimljive stavove naših sugovornika pogledajte u nastavku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:29