StoryEditorOCM
SplitOBITELJSKO SREBRO

‘Parkovi‘ rasprodaju ovu golemu parcelu na Duilovu. Urlić se zgraža: ‘Zašto Grad Split tu ne gradi stanove za najam?‘

Piše Petra Klarić
11. siječnja 2024. - 15:13

Bivši gradski vijećnik Branimir Urlić na Facebooku je problematizirao što "Parkovi i nasadi" prodaju potpuno komunalno opremljenu gradsku parcelu na Duilovu površine 10.000 kvadrata, dok Grad istovremeno ne može financirati izgradnju stanova za dugoročan najam. 

– "Parkovi i nasadi" su prije više godina pokrenuli proces preseljenja u novi pogon na Mostinama u svrhu objedinjavanja poslovnih procesa i modernizacije poslovanja jer su dotad djelovali na više lokacija i to je sve odrađeno. Na Mostinama su sad novi staklenici i upravna zgrada i to je sve ok. Financiranje tog procesa je predviđeno prodajom zemljišta na Duilovu. 

I sad dolazimo do glavnog problema, gradska tvrtka prodaje zemljište na potpuno komunalno opremljenoj lokaciji, gdje zajedno s površinom druge gradske tvrtke imamo 10.000 kvadrata s riješenim imovinsko-pravnim odnosima, koji inače koče svaku moguću aktivnost u Splitu – napisao je Urlić. 

image

Siniša Gašparević

Vojko Bašić/Cropix

Gradu zamjera i to što "baljezgaju o fiks idejama gradnje stadiona i sličnim nebulozama", dok svake godine iz Splita odlazi koja tisuća ljudi. Za primjer je naveo izgradnju zgrade 150 stanova, koja se malo dalje, u Primoštenskoj ulici, gradi na parceli od 5000 kvadrata. Kaže da bi ih na ovoj na Duilovu onda stalo barem 250. 

– Kako smo predlagali za lokalne izbore 2021. ovo bi recimo bila idealna lokacija za gradnju stanova za dugoročni najam, u potpunosti financirano od strane Grada ili možda putem javno-privatnog partnerstva gdje bi privatni partner dobio dio stanova – dodaje.

Priznaje da je problem što je zemljište u zoni K namjene, odnosno u zoni gospodarske namjene, ali kaže da bi Grad bez većih problema to mogao promijeniti, pogotovo ako se radi o projektu od javnog interesa. 

Kontaktirali smo i Sinišu Gašparevića, direktora "Parkova i nasada". On kaže da posebnih komentara nema jer svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali Urlić zapravo i nije kritizirao njih, već Grad Split. 

image

Urlićev status

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:36