StoryEditorOCM
Splitčista srida

Jučer ništa, danas puni banci splitske Peškarije! Sve smo obišli i snimili, još stignete po dobar bokunić ribe za ručak

Piše Mia Uzinić
14. veljače 2024. - 10:20

Pa kud baš Valentinovo i Čista srijeda na isti dan, a je vam se svima potrefilo. Svi vi koji planirate romantične večere, ponesite duplo više love ili se pomolite Bogu da vaš odabranica ili odabranik ne posti jer jedna komarčica ipak malo više košta od pilećeg filea na žaru. Čitatelji su nam se zadnja dva dana požalili da na peškariji nije bilo baš ničega pa je pravo čudo što su se danas banci, kako tako, napunili.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Šalu na stranu, otišli smo jutros na splitsku peškariju na kojoj su prodavači imali pune ruke posla jer se jedva moglo prolaziti među bancima od navale kupaca. Ima svega pomalo, tako bismo najbolje opisali jutrošnje stanje. Usrećit ćete se ako ste današnji ručak planirali započeti ribljom juhom jer ima malih arbuna i šparića. Možete ih i uvaljati u brašno pa popeći na tavi, baš kao i trlje kojih jutros nije manjkalo.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Za ljubitelje plave ribe ostalo je i palamide i luca na fete, nemojte se zeznut koji je koji, dobro proučite šare. Čini nam se da smo vidjeli i skuše na jednom banku, a za srdelu, koju svi gladno očekujemo, će se trebati strpjeti još malo. Doći će ona početkom ožujka. 

image
Paun Paunović/Cropix

Ima naravno klasično komarče, lubina, grdobine, vidjeli smo i pokoju škarpinu. Ako želite nekoga posebno impresionirati za večeru ima škampi za na buzaru, kozica koje su skroz dobre kada se samo zapeku u škrovadi s malo ulja, soli i papra. Svemu što je došlo iz mora ne treba puno začina jer je sve već samo od sebe ukusno.

image
Paun Paunović/Cropix

Moli s parangala ima, a Ana Sasso je u jednom intervjuu rekla da joj je upravo mol s gradela najdraža riba. Ako želite izgledati kao ona, onda brzo po što više ribe, mi smo svoju već kupili i boli nas pipi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:12