StoryEditorOCM
SplitNESREĆA U BLACAMA

Novosti iz KBC-a Split o teškoj ozlijeđenoj djevojčici: ‘Ima opekline drugog stupnja, nema naznaka životne ugroženosti‘

Piše Ivica Marković
4. ožujka 2024. - 12:17

Jednogodišnja djevojčica koja je u nedjelju, u Solinu kod crkve Gospe od zdravlja, u Blacama, opečena zapaljivom tekućinom (benzin) koja se nalazila u boci Coca-Cole stabilnog je općeg stanja, doznajemo od prof. dr. sc. Joška Markića, pročelnika Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC-a Split.

- Nastavljamo mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kirurški nadzor. Radi se o opeklinama drugog stupnja na dijelu lica i desne šake, rekao je dr. Markić i dodao da za sada nema naznaka životne ugroženosti.

Kako saznajemo, dijete je i dalje priključeno na strojnu ventilaciju, odnosno sedirano je, prvenstvo iz razloga, kako bi oporavak protekao što je moguće bezbolnije.

Kako smo već pisali, nesreća se dogodila kada je u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području za paljenje vatre osoba koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci. Kako je vatra u jednom trenutku zahvatila bocu, osoba je bacila bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete koje je zadobilo opekline po tijelu.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj boci od gaziranog soka.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe, u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:08