StoryEditorOCM
SplitINFORMATIVNI ŠTAND

Nakon ljeta, druga faza ugradnje polupodzemnih spremnika na Kmanu: ‘Cilj nam je povećati količine odvojenog otpada‘

Piše M. G.
24. lipnja 2023. - 15:50

"Čistoća" d.o.o. Split je postavljanjem informativnog štanda u Šibenskoj ulici ispred prostorija Gradskog kotara Kman nastavila s promotivnim aktivnostima kampanje "Odvoji, lako je", izvijestili su iz te tvrtke. Cilj ovakvih štandova je informirati stanovnike Splita o novom načinu gospodarenja otpadom, koji se temelji na korištenju polupodzemnih spremnika.

Građanima su na sva pitanja o novom sustavu gospodarenja otpadom odgovarali predstavnici "Čistoće", zajedno s direktorom Ivicom Karoglanom i gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Na informativnom štandu mogli su dobiti besplatne vrećice za odvojeno prikupljanje biootpada, papira i plastike, a djelatnici "Čistoće" za njih su pripremili i promotivne materijale u obliku edukativnih letaka, platnenih vrećica i magneta.

Direktor Karoglan ujedno je najavio drugu fazu ugradnje polupodzemnih spremnika na Kmanu, koja se planira nakon ljeta. U GK Kman građani polupodzemne spremnike trenutno mogu koristiti na četiri lokacije, na adresi Mosećka ulica 113, te u Šibenskoj ulici kod kućnih brojeva 5, 35 i 40.

"Cilj nam je povećati količine odvojenog otpada, koji se može reciklirati i ponovno vratiti u uporabu, zato je bitno da svatko u kućanstvu pravilno odvaja otpad", rekao je direktor "Čistoće" d.o.o. Split.

"Promjena počinje u svakom kotaru, pa pozivam sugrađane da koriste spremnike i odvajaju jer je postupak uistinu jednostavan, a koristi velike. Svima nam je ugodnije i ljepše živjeti u čistom i urednom prostoru i svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša i zdravijem životnom okruženju", istaknuo je gradonačelnik Ivica Puljak, zahvalivši građanima koji sve više prihvaćaju novi sustav odvajanja.

Grad Split u suradnji s "Čistoćom" i dalje sustavno radi na poboljšanju i izgradnji nove infrastrukture potrebne za propisno zbrinjavanje otpada. Do kraja ljeta ove godine bit će postavljeno ukupno 385 polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima, a sljedeće godine njih još 400.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:50