StoryEditorOCM
Split‘ogledalo pred lice‘

Marijana Puljak u govoru u Saboru prozivala predsjednika splitskog SDP-a; Matijević: Puljkovi lažu gore nego Pinokio

Piše Petra Klarić
15. siječnja 2024. - 18:03

Saborska zastupnica Marijana Puljak je u svom današnjem govoru u Hrvatskom saboru prozivala HDZ, ali i splitski SDP, točnije njegovog predsjednika Davora Matijevića. Kaže da on “izmišlja kumove i otvoreno laže o zapošljavanjima u Splitu”. No, Matijević joj je oštro odgovorio. 

Podsjetimo, Marijanin današnji govor velikim je dijelom bio reakcija na prozivku koju je Matijević nedavno uputio stranki Centar, a u kojoj je nabrojao brojne poznanike i prijatelje splitske vlasti koji su završili na čelnim pozicijama.  

- Stranka Centar je u Splitu za oko 200 pozicija u upravnim vijećima, nadzornim odborima, školskim odborima (...) provela javne natječaje i javne pozive, prave, ne fiktivne. Na temelju životopisa, iskustava i referenci među više od 600 prijava izvršna vlast je odabrala najbolje ljude. Među svima njima, evo reći ću ovdje, samo je dvoje članova stranke Centar koji su izabrani zbog svojih referenci, a ne stranačke pripadnosti. Pitanje kod izbora nije bilo jeste li član neke političke stranke, to je nevažno, ne smije biti ni prednost, ni mana – tvrdi Puljak. 

image

Marijana Puljak
 

Saša Burić/Cropix

Odmah zatim prozvala je i Matijevića, za kojeg tvrdi da izmišlja nepostojeće kumove i laže o zapošljavanjima u Splitu. 

- Nekima model jednakih pravila za sve ni dan danas nije jasan, kao naprimjer predsjedniku lokalnog SDP-a, kojem je prvi korak suradnje bio traženje direktorskog mjesta u gradskoj tvrtki u kojoj radi, u kojoj je napominjem bio zaposlen bez natječaja pa i danas izmišlja nepostojeće kumove i otvoreno laže o zapošljavanjima u Splitu – rekla je Puljak. 

Davor Matijević je za Slobodnu Dalmaciju komentirao ovaj istup, kaže da Marijana i Ivica Puljak lažu gore nego Pinokio, ali im građani, srećom, sve manje vjeruju. 

-Više puta smo javno rekli kako ne želimo baš niti jednu funkciju, niti jedan nadzorni odbor i toga smo se do kraja držali. Apsolutno ništa, ali kad god Puljci nemaju argumente, onda lažu. Imat će priliku kazati na sudu. Na koncu, oni su ti koji kupuju vijećnike, daju otkaz Maji Đerek, varaju baš sve svoje političke partnere prije i poslije mene - kazao nam je.

image

Marijana i Ivica Puljak

Saša Burić/Cropix

Nije se libio nabrojati još neke njihove bivše suradnike s kojima više ‘nisu u dobre‘, a kaže da bračnom paru Puljak zapravo smeta što im on redovito stavlja ogledalo pred lice.  

- Pitajte Jakova Prkića, Daliju Orešković, Antu Pranića(…), s kim god ste ih ikad vidjeli da surađuju… Boli ih što im redovito stavim ogledalo ispred lica, ali eto, više nisam ni u gradskoj firmi tako da mi zaista nemaju čime prijetiti ili ograničiti rad u korist građana Splita – zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:05