StoryEditorOCM
SplitVERBALNA PALJBA

Marijana Puljak proglasila HDZ nebitnim, uzvratio joj Budimir: ‘OPG Puljak je od Splita napravio privatnu prčiju...‘

Piše Split SD
25. listopada 2023. - 17:18

Marijana Puljak, saborska zastupnica Centra na svom se Facebooku osvrnula na jučerašnju sjednicu Sabora, nakon koje je opelela po HDZ-u.

- Trebamo se prestati zavaravati da jedini HDZ može i zna upravljati Hrvatskom. Jer HDZ kada je poražen, više se ne može oporaviti.

Stranka Centar je najbolje pokazala primjerom u Splitu da su mnogi mitovi o nepobjedivosti HDZ-a pali. Nakon što je u Splitu HDZ izgubio na izborima pokazalo se što je, nestali su i u potpunom su rasulu.

Nitko u Hrvatskoj danas ne zna tko je predsjednik splitskog HDZ-a, a Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj. Imaju dobre rezultate u anketama radi svoje vjerne vojske, ali kad se to jednom probije oni postaju ništa. Razbijena vojska. Ne smijemo se bojati HDZ-a, oni su samo tigar od papira.

image
Damjan Tadić/Cropix

Pokazalo se jučer kako je, kada oporba ima jedan cilj, Andrej Plenković nebitan. Oporba mu je pokazala gdje mu je mjesto, a građani to isto svakodnevno pokazuju jer ih 70 posto građana ne podržava i to trebaju finalizirati na izborima.

Nitko se danas ne pita koje smo to Plenkovićeve rečenice jučer propustili, o čemu je uopće govorio, što to građani nisu čuli. Toliko je nebitan.

Za 70 posto javnosti HDZ-ova Hrvatska je promašena Hrvatska. A HDZ je izrežirao sebi takav sustav da i s podrškom od 30 posto može opstati i dominirati. Ali ne treba ih se bojati.

Može ih se pobijediti. U Splitu se u dva koraka dogodilo ono što bi se trebalo dogoditi i na nacionalnoj razini: HDZ je pobijeđen i sveden na nebitan faktor. Do izbora će 70 posto još više narasti, a njihovih 30 posto pasti - navela je Puljkova, između ostalog u objavi.

image

Screenshot Facebook

Nije trebalo dugo čekati na reakciju HDZ-a, točnije Ivice Budimira, potpredsjednika splitskog HDZ-a koji je njezino obraćanje javnosti nazvao - bizarnim.

- Od vlasti Puljkovih, Split se nikada neće opraviti. Upravo smo imali priliku vidjeti bizarno obraćanje javnosti suvlasnice

OPG Puljak (s rejtingom 0,6 posto) gdje je splitski HDZ i predsjednika proglasila nebitnim.

Toliko smo joj nebitni da u Saboru drži press konferenciju o nama. Drago mi je što jedan bankarski birokrat nama drži lekcije o popularnosti, ali mi je još draže što u trećoj godini njihovog upravljanja Splitom jedino što rade i čime se bave su projekti koje smo im mi "nebitni" ostavili.

image
Paun Paunović/Cropix

Za razliku od nas, koje nitko osim naših kolega iz privatnog sektora ne zna, Puljkove direktore, bolje rečeno kućne prijatelje i političke mecene, danas znamo svi - i to prije nego uopće raspiše natječaj.

To je OPG Puljak napravio od Splita - privatnu prčiju jedne obitelji gdje unaprijed znamo sve buduće direktore i pročelnike. Jedino što ne znamo je kad će i hoće li početi napuštati uzurpirane stanove i prepustiti ih socijalnim slučajevima u potrebi.

Ali o tome nešto više na tematskoj sjednici koju smo sazvali i našim prijedlozima mjera pomoći socijalnim slučajevima koje smo pripremili. Kad se meštar vrati iz Australije - naveo je u svojoj objavi Budimir.

image

Screenshot Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:28