StoryEditorOCM
Splitslatki ko cukar

Atrakcija na Blatinama! Na ‘najslađem‘ adventu u gradu glavne su zvijezde ljama Žeki i poni Pančo, posjetili smo ih i nahranili. Imate i sutra priliku doći po porciju maženja...

Piše Antea Burazin
23. prosinca 2022. - 14:18

Nagrada za najbolji advent u gradu ove godine odlazi na Blatine! Vijeće Gradskog kotara Blatine, na čelu s Davorom Matijevićem, organiziralo je s Udrugom "Srce" dvodnevni advent čije su glavne zvijezde, ni manje ni više, nego ljama Žeki i poni Pančo iz konjičkog kluba "Wild Brač". Posjetili smo ih danas, sva je vrtićka svita nahrlila na sijeno, a ni tete čuvalice nisu ostale ravnodušne.

- Kotarsko vijeće organiziralo je advent kao što smo i najavljivali, a događaj je humanitarnog karaktera tako da svi prihodi i neke donacije koja smo skupili idu Udruzi "Srce" koja okuplja djecu s cerebralnom paralizom. Advent traje dva dana, a potrudili smo se napraviti bogat program.

image
Nikola Vilić/Cropix
image

U sklopu Adventskih kucica na GK Blatine udruga Wild Brač je dovela ljamu i ponija na radost djece.

 

Nikola Vilić/Cropix

Htjeli smo napraviti zanimljiv dječji program, a kako se djeca uvijek vole družiti sa životinjama, a Split, nažalost, kao da ni nema Zoološki vrt, dosjetili smo se da organiziramo druženje sa životinjama. Kroz jutro od 10 do 13 sati bit će druženje s ponijem i ljamom, a navečer će, od 18 do 23 sata, biti adventski program, kuhano vino, kobasice, sve što ide uz advent. Večeras nastupa DJ Duple, a sutra DJ Vangel, za sada je dobar odaziv - rekao je Matijević.

image
Nikola Vilić/Cropix

Osim životinja, u sklopu "najslađeg adventa" u gradu, sutra će Djed božićnjak od 11 sati dijeliti poklone djeci iz kvarta i osobama iz Udruge "Srce".

Stiven Razmilić iz kluba "Wild Brač" kazuje nam da je životinjama slikavanje i druženje s ljudima već postalo kao "dobar dan". Na ranču u Supetru imaju još 11 konja, jelenove, koze, labudove, a najpoznatiji su po kupanju s konjima što je jedna od glavnih turističkih atrakcija na Braču.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Poni Pančo, star tri godine i ljama Žeki, koja ima tek sedam mjeseci i obožava ljude, jako često sudjeluju u ovakvim aktivnostima s ljudima, a kroz advent ih posebno vodimo na ovakva događanja. Ovo je njima ko da su doma. Većinu vremena provode s djecom i ljudima, tako da to je njima prirodno. U Split smo ih doveli trajektom, bili su u boksu u velikom autu, naučeni su na to od malih nogu. Po cijele dane provodim na ranču brinući se za njih, kad to volite, onda vam je to gušt! Prvo je krenulo kao hobi, a onda se s vremenom pretvorilo u posao, i evo sad smo atrakcija gdje god dođemo! - smije se simpatični Stiven.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 23:34