StoryEditorOCM
Splitčestitamo

Kakva je to radost bila! Zadnja generacija splitske pedagoške gimnazije na okupu 50 godina od mature, došlo je njih 12

Piše Split SD
21. rujna 2023. - 10:46

Bivši maturanti pedagoške gimnazije Marko Marulić okupili su se prošli tjedan i obilježili svojih ni više ni manje nego 50 godina mature. Osim velikih 50, ovi bivši maturanti su posebni jer su i posljednja generacija pedagoške gimnazije Marko Marulić!

Veselo i rasplesano obilježili su velikih 50 godina, prisjećajući se svojih školskih dana, svojih profesora, ali i pok. razrednice Smilje Pečarević. Ona je ta, kažu, koja im je uz sav ostali kolektiv usadila najbitnije vrijednosti, kvalitetne norme i znanja, podijelila im brojna životna iskustva, a koja su bivši maturanti prenosili dalje i na svoju djecu/unuke/kolege...

Baš kao i u školi, njihova druženja i obilježavanja velikih brojki nastavila su se i nakon gimnazije, a ovaj veliki i njima bitan dan podijelilo je sveukupno 12 maturanata 4.d razreda, generacije 72./73. - Nedjeljko Ambrošić, Anita Bedalov, Tončica (Bešker) Franić, Jelena (Duišin) Zec, Slaven Hrboka, Predrag Pejović, Ivka (Rajčić) Horvat, Lidija (Sokol) Anzulović, Radovan Srzentić, Smilja (Tornić) Delin, Tonka (Vrančić) Jankov te Mihela (Vujović) Altarac.

Bilo je tu reda smijeha, malo prisjećanja na školske klupe, profesore, ali i pokojne kolege. Podijelili su i brojne uspomene, lijepe priče o obitelji i životnim iskustvima, a poručili su kako će se i dalje nastaviti okupljati i s uzbuđenjem čekaju iduću obljetnicu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:51