StoryEditorOCM
Split‘žetončić‘

Kakav obrat i udarac splitskom SDP-u; Puljak počastio Barbira mjestom na listi koja ga vodi u Sabor? ‘Počašćen sam...‘

Piše Tanja Gatin
Božidar Lončar
27. ožujka 2024. - 12:27

Splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar, Ivica Puljak, otkrio je u srijedu koja mjesta na listama su ispregovarali sa SDP-om za predstojeće parlamentarne izbore.

- Jučer smo kao Skupština donijeli odluku o raspodjeli ljudi na mjestima na listama. Sutra ćemo predati liste s našim koalicijskim partnerima.

- U 10. izbornoj jedinici ja sam na drugom mjestu, gospodin Damir Barbir na petom, na sedmom Viktorija Knežević, a na 12. Gorana Rosandić. Što se tiče 9. izborne jedinice na 5. mjestu bi bio Igor Skoko, Zdenko Jukić na 12. mjestu.

Marijana Puljak je na listi u prvoj izbornoj jedinici - otkrio je gradonačelnik.

Tako je Ivica Puljak osigurao mjesto na listi Damiru Barbiru koji se, dok je bio splitski gradski vijećnik SDP-a, oglušio o odluku gradske organizacije svoje tadašnje stranke SDP-a i digao ruku za Puljkovu odluku o zaduživanju Grada Splita.

image
Vojko Bašić/Cropix

-  Da, ja se nalazim na listi u desetoj izbornoj jedinici. Čitava moja politika bila je vezana za  socijaldemokraciju, socijaldemokratske teme od socijale, pravo ugroženih i sl. Počašćen sam što mi je stranka Centar ukazala takvo povjerenje.

Međutim, u ovom trenutku ne bih se dijelio tko je iz koje stranke. U ovom trenutku imamo zajednički cilj, a to je srušiti HDZ. Sve ostalo treba staviti po strani i bilo kakve nesuglasice su potpuno trivijalne i nebitne, jer vrijeme je da ova država prodiše kao što je i Grad prodisao.

- Bio sam predsjednik lokalnog SDP-a kada smo išli u koaliciju s Centrom i ja sam dogovorio tu koaliciju. Od prvog do zadnje dana držao sam te koalicije i zadržao svoje socijaldemokratske vrijednosti. Smatram da je to dobro da se sve ukrupni kako bi se pobijedio HDZ  na nacionalnom nivou - kazao je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:15