StoryEditorOCM
SplitMora po njegovom

Ivošević ‘zacrnio‘ tek obnovljeno parkiralište pred Kineskim zidom, koje su godinama uništavali gradski kamioni

Piše Split SD
11. siječnja 2024. - 15:50

Da nije tragično bilo bi komično: tek što je ispred Kineskog Zida u Rendićevoj ulici u Spinutu na inicijativu kotara nanovo asfaltirana parkirališna površina, iz Banovine je stigao nalog da se bijele parkirne trake prebojaju u - crno!

Tvrtki Cestar nalog je navodno dao dogradonačelnik Bojan Ivošević utvrdivši kako nije riječ o parkingu, premda stanari automobile ondje parkiraju već desetljećima, o čemu su nam pokazali i dokaze; stare fotografije Kineskog zida s kraja sedamdesetih godina na kojima se vide - parkirani automobili.

image

Automobili parkirani pred Kineskim zidom u Spinutu 70-tih godina prošlog stoljeća

FB/Svi mi iz Spinuta

- Prije mjesec dana na inicijativu kotara Spinut započeli su radovi na rekonstrukciji asfaltnih površina na četiri lokacije u vrijednosti 20 tisuća eura kotarskih sredstava, između ostalog i je ova od oko 850 kvadrata pred zgradom u Rendićevoj - Kineski zid, koja se već četrdesetak godina koristi i kao parkiralište vozila građana, pretežno stanara. Tom prilikom ocrtane su i parkirališne trake čime je omogućen smještaj većeg broja osobnih automobila nego ranije. Tri dana nakon završetka radova dogradonačelnik Bojan Ivošević navodno je dao nalog da se parkirališne linije uklone – kaže Luka Kovač Levantin, predsjednik kotara Spinut napominjući kako su sanaciju površine proveli u dobroj vjeri i na opću korist a u dobroj mjeri su je izmrvili i praktički uništili upravo teški kamioni Grada koji voze opremu u gradsko skladište u prizemlju zgrade.

image

Uređeni parking pred Kineskim zidom prije Ivoševićeve "intervencije"

Snimio čitatelj

- Suglasni smo s građanima i predstavnicima stanara kako je riječ o apsurdnoj odluci na štetu stanovnika kojima se nakon 40 godina parkiranja na tom mjestu tvrdi kako nije riječ o parkirališnoj površini. Usput rečeno, u neposrednoj blizini su dvije garaže koje godinama čekaju rekonstrukciju od strane Grada i uvelike bi olakšale problem parkinga. Stoga pozivamo gradonačelnika Ivicu Puljka da obuzda dogradonačelnika Ivoševića u njegovom novom "osvetničkom pohodu" na stanovnike kotara Spinut i bezrazložnom maltretiranju naših građana – navodi predsjednik Kovač Levantin.

image

Devastirana povšina pred Kineskim zidom prije asfaltiranja

Snimio čitatelj
image

Jedinstveni parking s "crnim linijama"

Snimio čitatelj
image

Uređeni parking pred Kineskim zidom prije Ivoševićeve "intervencije"

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:06