StoryEditorOCM
SplitCVIJEĆE, A NE SMEĆE

Isčupali im smokve i ružmarin i stavili kante. Stanari ‘probili‘: Jel‘ bilo negdi drugo mista?

Piše Mia Uzinić
25. studenog 2023. - 10:10

Više cvijeća, manje smeća ili... U gradskom kotaru Split 3 situacija je upravo obrnuta. Stanovnici su uznemireni jer je uništena jedna od rijetkih zelenih površina u blizini Jeretove ulice: iščupani su smokva i grmovi ružmarina kako bi na tom mjestu "Čistoća" postavila polupodzemne spremnike za razvrstani otpad. Građani se pitaju zar zaista nije bilo moguće pronaći bilo koju drugu površinu za postavljanje masivnih kontejnera.

 

image

Prostor prije postavljanja polupodzenmih spremnika

Snimila čitateljica

Odgovor smo potražili kod predsjednice kotara Ivane Zelić, koja nam je kazala da su pokušavali pronaći drugu lokaciju, ali površine u gradskom vlasništvu jednostavno nema. Sve je privatno ili u procesu povrata, a morali su paziti da ne diraju parkirališta, jer je manjak parkinga također jedan od glavnih problema na Splitu 3.

 

image

Podzemni spremnici na Splitu-3

Snimio čitatelj
image

Nadležni su razmastrali druga rješenja, ali ih nije bilo

Snimio čitatelj
image

Spremnici uopće nisu dobro ‘sjeli‘ obližnjim stanarima

Snimio čitatelj
image

Podzemni spremnici na Splitu-3

Snimio čitatelj

Razgovarali smo i s "Čistoćinim" glavnim analitičarom Operativno-tehničke službe Andrijom Čaljkušićem, koji je potvrdio da drugog mjesta jednostavno nije bilo.

– S predsjednicom kotara i predstavnicima stanara obližnjih zgrada postigli smo dogovor da baš na ovom mjestu postavimo polupodzemne spremnike. Razmatrali smo i drugu površinu, ali ta konkretna čestica zemljišta je u procesu povrata te na njoj nije moguće raditi. Bilo nam je važno i da je omogućen pristup našim vozilima – kazao je Čaljkušić.

Tako je "zasivljena" još jedna zelena površina u Splitu.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:09