StoryEditorOCM
Splitučimo od gospara

Dubrovački vijećnici su jednoglasno usvojili plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a, svojim Starim gradom. A što Split čeka?

Piše Eda Vujević
13. svibnja 2021. - 11:27
Prof. dr. sc. Jukka Jokilehto, arhitekt, urbanist i konzervator, čovjek je zavidnog utjecaja na razvoj filozofije i teorije zaštite graditeljske baštine na svjetskoj raziniPrivatni album

Dubrovačko Gradsko vijeće usvojilo je, i to jednoglasno, plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a, Starim gradom Dubrovnikom, koji se smatra strateškim dokumentom nulte kategorije.

Cilj mu je stvaranje pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a, ali i istodobno očuvanje i razvijanje suvremenog života Grada na održivim postavkama.

Plan upravljanja izradio je Arhitektonski fakultet u Zagrebu, naručio ga putem javnog natječaja Zavod za obnovu Dubrovnika, a dio tima koji je radio na strukturiranju ovog ambicioznog projekta činili su dr. sc. Ivana Katurić, predavačica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i direktorica splitske tvrtke "Urbanex", speci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:29