StoryEditorOCM
Splitda ga se ne zaboravi

Bivši direktor splitskog ‘Vodovoda‘ pohvalio se prije službenog otvaranja važnih radova: ‘Ponosan sam što sam učinio...‘

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 11:44

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a i bivši direktor "Vodovoda i kanalizacije" (ViK) imao je potrebu obratiti se javnosti prije službenog i protokolarnog otvaranja radova na izgradnji kanalizacije južnog sliva koji će se s Katalinića briga novim cjevovodom priključiti na uređaj za pročišćavanje Stupe, sve u sklopu projekta Aglomeracije Split - Solin.

- Ponosan sam što sam kao direktor ViK-a učinio da se najveći projekt u RH realizira. Projekt je vrijedan preko 400 milijuna eura, obuhvatio je četiri grada i osam općina. Traje pet godina i financiran je EU novcem u omjeru od 94 posto u odnosu na 6 posto koje financira VIK.

Bivši direktor je naveo kako će se ovim projektom izgraditi 15 kilometara kanalizacijske mreže i šest kilometara vodovodne mreže te će se ukidanjem ispusta na Katalinića Brigu očistiti grad

- Od Grada očekujemo tri stvari: sufinanciranje asfaltiranja preklopa. Tri metra trupa financira EU i Vlada, Banovina tome još nije pristupila. Dio šetnice od Duilova do Stobreča u duljini od 150 metara još ostaje neriješeno od strane Grada. Dvije godine nisu htjeli potpisati sporazum za uređivanje šetnice.

image
Božidar Lončar

Zbog sudskog postupka i odštete Kneževiću je usporen cijeli postupak - kazao je Šuta.

Nakon kratkog izlaganja prešlo se na pitanje novinara.

Za stan na Peristilu je gradski vijećnik kazao kako je riječ o lošem filmu i zlouporabi od strane gradonačelnika:

- Krajnje neozbiljno, nema stručne podloge, nema procjene. Ako gradska vlast želi voditi ratove s investitorima neka vode svojim, a ne javnim novcem - odgovorio je predsjednik HDZ-a na što mu je postavljeno zanimljivo pitanje:

- Biste li Vi kupili stan za taj novac?

- Gradonačelnik je pokazao da za njega procedure ne vrijede nego osobni obračuni. Nadam se da stan neće biti za njih i uže članove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:19