StoryEditorOCM
SplitNIJE VIŠE U POLITICI

Bivša SDP-ovka optužuje Puljka da krši zakon: ‘Ako se na Splitu 3 bude išlo na nove izbore, on će biti odgovoran...‘ Danas je zadnji pokušaj konstituiranja kotarskog Vijeća

Piše Split SD
11. studenog 2022. - 11:28

- Ukoliko se danas iz trećeg pokušaja ne konstituira Vijeće Gradskog kotara i bude išlo na nove izbore na Splitu 3 odgovornost će biti isključivo na gradonačelniku Ivici Puljku koji postupa protivno Zakonu o lokalnim izborima, Uputi Ministarstva pravosuđa i uprave i praksi koju primjenjuje Gradsko vijeće Grada Splita i odbija prihvatiti moj zahtjev za stavljanje mandata u kotarskom Vijeću u mirovanje, a ne na meni - tvrdi Eleonora Mandić, bivša članica SDP-a u svom priopćenju koje je poslala medijima.

Navodi kako je zahtjev na gradski protokol dostavila još 30. rujna 2022. godine prije održavanja 1. konstituirajuće sjednice, kada je izašla iz SDP-a u kojem sam bila potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Split i članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, te se prestala aktivno baviti politikom.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Gradonačelnik me uporno poziva na konstituirajuće sjednice. Temeljem istog članka i stavka istog Zakona koji se u ovom slučaju primjenjuje više gradskih vijećnika je stavilo mandat u mirovanje prije 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, te su već na tu sjednicu pozvane njihove zamjene.

Kada bi Ivica Puljak u mom slučaju bio u pravu onda bi i konstituiranje Gradskog vijeća Grada Splita bilo nezakonito. Ministarstvu pravosuđa i uprave, Državnom inspektoratu i Pučkoj pravobraniteljici poslala sam predstavku radi pokretanje postupka inspekcijskog nadzora.

image

Ivica Puljak

Ante Čizmić/Cropix

Pozivam gradonačelnika Ivicu Puljka da ne primjenjuje dvostruke kriterije te omogući i meni stavljanje mandata u mirovanje na isti način i po istom članku i stavku Zakona o lokalnim izborima kao što je omogućeno izabranim gradskim vijećnicima, poput Marijane Puljak, kad se već kune u vladavinu prava i transparentnost - ističe Eleonora Mandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:20