StoryEditorOCM
Split12 min za 3 života

Akcija darivanja ‘zarazila‘ splitske studente. Ekonomisti i filozofi već su dali krv, sad su i drugi na redu

Piše Petra Klarić
23. studenog 2023. - 12:46

Nakon što su studenti Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Splitu u akcijama darivanja krvi prikupili preko 80 doza vrijednih krvnih pripravaka, na red će doći i Pravni fakultet u Splitu, čiji će studenti i djelatnici akciju "12 minuta za 3 života" moći podržati u ponedjeljak, 27. studenog od 10 do 12 sati.

Akcija darivanja krvi namijenjena je studentima i profesorima, ali i svim građanima koji žele sudjelovati u spašavanju života.

- Hvala studentima i profesorima na odazivu i podršci akciji “12 minuta za 3 života”. Veseli nas kada se mladi angažiraju u spašavanju ljudskih života, jer znamo da ćemo na njih moći računati i u budućnosti. Hvala i Filozofskom fakultetu i Sveučilištu u Splitu na podršci akciji te očekujemo velik odaziv i na idućim akcijama darivanja krvi na splitskim fakultetima, poručila je Lara Barić iz službe Dobrovoljnog darivanja krvi splitskog Crvenog križa.

Predstavnici splitskog Crvenog križa će istoga dana na Pravnom fakultetu od 10 do 12 sati, uz promociju dobrovoljnog darivanja krvi, studentima mjeriti i razinu hemoglobina i krvnog tlaka.

Nakon akcije darivanja krvi na Pravnom fakultetu, iduće akcije zakazane su 5. prosinca na PMF-u i 6. prosinca na FESB-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:43