Što ste danas planirali za ručak? S obzirom da je sezona boba još u tijeku, a zavrućilo je pa nam se jede malo laganija spiza, što kažete na spoj boba i sipe? Za ovaj poznati specijalitet nabavili smo odličan recept od meštrovice koju pratimo na Instagram profilu PiJaT. Sigurni smo da će vam se svidjeti.
Bob i sipa
Sastojci:
750 g sipa
500g očišćenog boba
1/2dl maslinovog ulja
1veća kapula(luk)
1dl crnog vina
1dl prošeka
sol,papar,
prstohvat muškatnog oraščića
malo nasjeckanog peršina
Priprema:
Očistite bob od mahune.U slanoj ključaloj vodi kuhajte bob dok ne omekša.
Sipu očistite i narežite na komade.Kod čišćenja pripazite na vrećicu s crnilom, trebat će vam za umak.
Zagrijte maslinovo ulje, propirjajte sitno nasjeckani luk, dodajte na kockice nasjeckanu sipu pa nastavite dinstati dok sipa ne pobijeli. Podlijte vinom i prošekom pa ostavite kuhati poklopljeno 45 minuta, dok sipa ne omekša.
Nakon sto je sipa omekšala, pred sami kraj kuhanja dodajte skuhani i ocijeđeni bob te crnilo od sipe, dobro promiješajte i pustite da se sjedini, po potrebi posolite, poparite i dodajte prstohvat ribanog muškatnog oraščića.
Pospite nasjeckanim peršinom.