Ponekad nam dođe želja za nekim dekadentno raskošnim jelom i nikakve satatice, juhice i slična dijetalna spiza ne mogu je utažiti. Ako ste i vi u sličnom raspoloženju, svidjet će vam se ova ideja. Zašto se ne biste počastili nečim sočnim, punjenim i zapečenim, poput palačinki s preukusnim punjenjem od špinata i dvije vrste sira? Ovaj je specijalitet poznat i kao canelloni palačinke, a ime ga baš dobro opisuje u samo dvije riječi.
Canelloni palačinke
Sastojci:
200 g špinata
200 g ricotte
150 g cheddara
150 grama brašna
200 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
3 jaja
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Stavite brašno, mijeko, vodu i 2 jaja u zdjelu pa ih izmiješajte u tijesto za palačinke i pustite ga da se odmori dvadesetak minuta.
Za to vrijeme kratko prokuhajte špinat pa ga stavite u cjedilo da se dobro ocijedi. Pritisnite ga stražnjom stranom žlice kako bi izašlo što više vode.
Naribajte cheddar i pola količine odvojite sa strane.
Prebacite špinat u zdjelu, začinite ga po želji pa mu dodajte ricottu, dio naribanog cheddara i jaje. Dobro promiješajte i spremite u hladnjak.
Ispecite palačinke, nadjenite ih smjesom od špinata i sira, poredajte ih u nauljenu posudu za pečenje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva Celzija. Nakon 10-ak minuta pospite ih ostatkom sira i pecite još deset minuta.