StoryEditorOCM
Receptiodličan trik

Pripremite najukusniju musaku s mljevenim mesom i krumpirom - za 30 minuta! Tajna je u pripremi, a bit će još sočnija

Piše SD SPIZA
16. lipnja 2023. - 15:17

Musaka je klasično jelo s krumpirom i mljevenim mesom koje je jednostavno, a pravi užitak za ručak kad se nađe na tjednom meniju. S obzirom na njegovu tradicionalno dužu pripremu često ga odgađamo pripremati. Jelo koje je pravi domaći specijalitet ima i svoje modernije varijante, ali najčešće glavne dvije namirnice su krumpir i mljeveno meso. 

U već od prije poznatoj pripremi musake krumpir se prije pečenje obično skuha ili slaže sirov s mesom. Kako bismo skratili proces pripreme, a dobili još ukusniju i sočniju musaku u ovom receptu krumpir se prije pečenja prvo prži. Razlika u okusu je itekako očita. Uvjerite se sami..

Musaka s mljevenim mesom i krumpirom

Sastojci:

1 kg krumpira
500 grama mljevene junetine
2 srednje glavice luka
4 velika jaja
400 ml kiselog vrhnja
100 grama ribanog parmezana 
začini po želji
ulje za prženje

Priprema:

Ogulite, operite i narežite krumpir na tanke ploške. Dobro ga poslužite, a zatim ispržite na zagrijanom ulju. Pržene krumpire potom izvadite na upijajući papir kako bi se ocijedio višak masnoće.

Nasjeckajte luk na sitno i kratko ga popržite. Zatim mu dodajte meso, začinite po želji i dinstajte otprilike 15 minuta. Zdjelu u kojoj ćete raditi musaku premažite s malo masnoće i prekrijte cijelo dno posude polovicama prženih krumpira. Sve posolite i zatim po njim rasporedite meso te prekrijte ostakom krumpira,

Razmutite jaja, kiselo vrhnje i ribani parmezan. Sve dobro pomiješajte i prelijte preko musake. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i stavite musaku na pečenje oko 30 minuta. Jelo je gotovo onda kad je gornji sloj musake lijepo zapečen i zlatno žute boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:35